01-07-2009 Bladarkiv

Mød Oh No Ono // Hugo Rasmussen // Symfoniorkester til halv pris // SPOT 09 // Dit eget pladeselskab // Drømmen om Amerika // Svendborgs X Factor-band...

LÆS MUSIKEREN JULI 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Mød Oh No Ono

De står på tærsklen til deres internationale gennembrud. Indtægter har de ikke haft i årevis, men en utrættelig tro på musikken og de grænsesøgende kompositioner har gjort bandet til et af tidens mest interessante.

Hugo Rasmussen

Han har været Danmarks måske travleste bassist gennem 50 år. Bag den dygtige instrumentalist gemmer sig et specielt og spændende menneske, som har betydet meget for mange. Som modtager af Ifpi’s Ærespris 2009 og succes med sit All Starz band med en håndfuld yngre jazzløver, er den knap 70-årige musiker still going strong.

Symfoniorkester til halv pris

Danske musikere og producere, der skal bruge live-strygere, går til de østeuropæiske symfoniorkestre. Prag er blevet centrum for symfoniske indspilninger. Her får man det antal takter, man skal bruge til en billig penge. Hvorfor er danske orkestre ikke med på den vogn?

SPOT 09

Årets SPOT festival bød på både gamle kendinge og masser af upcomings. Interessen var stor fra både musikere og branchefolk, der mødte talstærkt op, og skabte kaos ved åbningen.

Dit eget pladeselskab

Gateway Music har siden sin begyndelse i 2006 haft stor succes både blandt medlemmer og andre musikere. Med sine unikke tilbud og kompetente rådgivning har selskabet udgivet over 400 album.

Drømmen om Amerika

Hvis du bliver opsøgt af et amerikansk pladeselskab, der har opdaget dig på nettet og gerne vil gøre dig til morgendagens stjerne, så kig lige en ekstra gang på kontrakten. Det kan meget vel være et af de mange fup-selskaber.

Svendborgs X Factor-band

I Svendborg har bandet Cayuga formået at få en lang række kendte sangere til byen. Cayuga er backing for solister, og kan på den måde få de kendte sangere til byen uden det store setup.

Plug’n’read

En producer, en sanger, en forfatter og en illustrator har i fællesskab skabt et nyt format i et værk man både kan læse, lytte og se på. Sirene hedder bogen, der med en mp3-spiller i ryggen giver teksten soundtrack.

Rundt om Frederik Lundin

Tenorsaxofonisten Frederik Lundin er allestedsnærværende på jazzfestivalerne, grænsesøgende og kompromisløs. Selv om han ikke selv føler sig som en networker, kender han gamet i branchen, og ved det skal til.

Audiointerfaces

Er man seriøs musiker med studie eller hjemmestudie skal man anskaffe sig et ordentligt lydkort. Eller mere korrekt: et audiointerface. De findes i mange størrelser, kvaliteter og prisklasser som grejredaktionen har kigget nærmere på.