01-07-2007 Bladarkiv

SPOT 2007 // Trio van Gogh // Per Nørgård 75 // Klüvers - en århushemmelighed // Musikbranchen 2.0 // Orkesterskolen // Slut med røg // Popprinsesse hos skattefar // En mand med mange navne // Selvstemmende guitar

LÆS MUSIKEREN JULI 2007 HER

 

SPOT 2007

To dages koncentreret festival med masser af nye navne for de nysgerrige ører, og gamle kendinge, der tiltrækker det bredere publikum. Århus var endnu engang midtpunktet på det musikalske landkort.

Trio van Gogh

Den succesfulde Trio van Gogh har fået vind i sejlene. Men bag succesen lurer en benhård verden med grov udnyttelse af musikerne. MUSIKEREN er gået undercover og har mødt bagmændene fra Pink Pleasure Intertainment.

Per Nørgaard 75

På trods af sine 75 år laver Per Nørgaard stadig ’ny musik’. En af hans største inspirationskilder er musikerne, som også er hans bedste legekammerater.

Klüvers – en århushemmelighed

Klüvers Bigband er et af de bedste og mest brugte bigbands i Århus og omegn. I år har bigbandet 30 års jubilæum og 20 år på bagen som landets eneste rytmiske basisensemble. Jens Klüver har været med hele vejen.

Musikbranchen 2.0

Dagen før SPOT-festivalen 2007 blev salen i Århus Musikhus fyldt op med 220 folk fra musikbranche ved konferencen Knock knock - The future of music. Læs her om de innovative forslag til fremtidens musik.

Orkesterskolen

På Østerbro i København ligger en katolsk skole. Hver mandag mødes 41 elever af forskellig etnisk baggrund for at spille i skolens orkester. Men det kræver en test at komme med.

Slut med røg

Den 14. august er det slut med røg på alle landets spillesteder. Det gælder både for musikere og for publikum.

Popprinsesse hos skattefar

Sangerinden fra Infernal, Lina Rafn Sørensen, har sammen med DMF’s skatterådgiver Trine Budtz været en tur hos Skatteministeren for at diskutere fradrag for scenetøj og sminke. Og det kommer øjensynlig til at gavne alle musikere i fremtiden.

En mand med mange navne

Både musikere, venner, samarbejdspartnere, banker og enlige kvinder har følt sig taget ved næsen. Og han skifter navne som vi andre skifter underbukser.

Selvstemmende guitar

Tronical Powertune hedder det system, man kan sætte på sin guitar, så den stemmer sig selv. Men den virker ikke optimalt.