01-01-2009 Bladarkiv

Basisensembler i krise // Danish Metal Award // Mix to verdener // Kreativitet er Danmarks råvare // Årets musikfoto...

LÆS MUSIKEREN JANUAR 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Basisensembler i krise

En brandærgerlig sparepolitik fra statens side, mener Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen om Kunstrådets Musikudvalgs beslutning om at fjerne støttemidler fra Det Jyske Ensemble. DMF regner med, at det klassiske musikliv støtter massivt op mod beslutningen.

Danish Metal Award

Der er både ros og kritik fra musikere og medvirkende til årets Danish Metal Award-uddeling.

Mix to verdener

Mix dit eget værk af musik fra de store klassiske værker og danske pop/rockkomponisters ditto. Eller lyt til dem, der allerede er mixet.

Kreativitet er Danmarks råvare

Det mener i hvert fald MXD’s daglige leder Thomas Rohde, som står bag en ny strategi for eksport af dansk musik til udlandet.

Årets musikfoto

For femte år i træk står Dansk Musik Årbog bag konkurrencen ”Årets Musikfoto”. Se vinderfotoet og de, der var med i opløbet.

Dagbogen med Morten Bay

Det er en travl tilværelse at være rådgiver for danske musikere i L.A. – Californien. Morten Bay beskriver en uges arbejde i Los Angeles.

Beatles uden filter

For 40 år siden udkom Beatles’ The White Album. Det har fået musikere verden over til at spille hele det forskelligartede album live. Læs om to danske versioner.

Guitartur-retur

Den danske guitarbygger Kenneth Brögger har været en tur i Italien til La Chitarra - den største guitarudstilling på kloden nogensinde. Det gav ham én på opleveren.