01-01-2007 Bladarkiv

Jesper Lundgaard// Neighbours// Musik og hjerneforskning// Folkstreaming// De går efter guldet...

LÆS MUSIKEREN JANUAR 2007 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

../?id=907

Jesper Lundgaard

Han har spillet med de store stjerner på den internationale og nationale scene. Men efter døden pustede ham i nakken, er Jesper Lundgaards ambition blot at spille godt!

Neighbours

Helge Engelbrecht er kendt fra Melodi Grand Prix og Dansktoppen. Men hjemme i Ansager spiller han koncerter med sine naboer i sit ombyggede værksted, for omegnens beboere og andre, der har lyst til at kigge indenfor. Og der er fyldt op i Musik Galleriet, når Neighbours inviterer indenfor.

Musik og hjerneforskning

Musik er sindssygt vigtig, mener hjerneforsker Ann E. Knudsen, der også forklarer, hvorfor musik øger indlæringen og koncentrationen hos børn, og skaber vellyst og balance i hjernen.

Folkstreaming

Publikum jublede i salen og lyttede hjemme foran deres computere, da Folkstreaming-festivalen løb af stablen i Fredericia. De bedste danske navne inden for dansk folk fik streamet deres koncerter, så fans fra ind- og udland kunne være med uden at være der.

De går efter guldet

Blæserkvintetten Carion bruger internationale konkurrencer til at blive set og score gevinster. Det er hårdt slid og kræver masser af selvkritik, fortæller de.

Årets Musikfoto

Årets Musikfoto bliver hvert år udvalgt af Dansk Musik Årbog. Blandt et hav af indsendte fotos begrunder juryen, hvorfor de netop valgte dette.

Udelukket fra P2-pris

Harpenist Tine Rehling og komponist Per Nørgaard blev diskvalificeret fra P2-pris/DMA Klassisk i 2006 pga. sjusk fra styregruppen.

Youtube

På Youtube kan man promote sig selv og sin musik med levende billeder. Læs hvordan.

16.000 blev til 1,1 mio. kr.

Et DMF-medlem var ude for en ulykke og Tryg forsøgte at spise hende af med 16.000 kr. Efter flere års kamp, nu med DMF til at føre sagen, er erstatningen indtil videre hævet til 1,1 mio. kr.