01-01-2006 Bladarkiv

Danish Metal Awards// Musikken bag DR's Emmy-succes// Kopimusik hitter i tv...

LÆS MUSIKEREN JANUAR 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Danish Metal Awards

Metalscenen fejrede sig selv ved et stort anlagt show i Amager Bio. Startvanskeligheder prægede arrangementet, der gik hjem hos et opstemt og energisk publikum. De fleste fortsatte til afterparty på The Rock.

Musikken bag DR’s Emmy-succes

”Det er begrænsningens kunst. Musikken må ikke komme for meget i fokus.” Således forklarer komponisten Jacob Groth noget af hemmeligheden bag at lave virkningsfuld musik til film og tv. Jacob Groth har netop vundet sin anden og tredje Emmy for musikken til Ørnen og Unge Andersen.

Kopimusik hitter i tv

Vi elsker amatører. I de sidste fire år har danske fjernsynskanaler bugnet med konkurrencer for amatørsangere. De sang måske ikke alle lige underskønt, men danskerne klæbede til skærmen alligevel.

Tæm lyden i musiklokalerne

Skal vi acceptere, at musiklærere risikerer varige høreskader, tinnitus, lydoverfølsomhed og hørenedsættelse på arbejdet? At eleverne risikerer høreskader? Skal forældrene acceptere, at musikundervisning kan medføre høreskader på deres børn? Problemerne med lydniveauet i musiklokalerne er stadig store, men der findes måske en løsning.
• Læs artiklen og deltag i debatten her

Ny sangskat

Henrik Marstal, Jens Cornelius og Inge Marstal kommer i en ny sangbog med deres bud på den nye danske sangskat. En del af vores fælles danske kulturarv med bemærkelsesværdige fravalg.

Popmilliardærens lærling

Den 33-årige musiker og sangskriver Christoffer Høyer har været i Japan og skrive sange med en af Japans mest succesfulde sangskrivere, Hiroaki Serizawa. Christoffer dumpede ned i et dekadent rigmandsmiljø, hvor penge regnes i millioner dollars, og hvor en sang er noget, man skriver på to minutter.

Trommetest

Trommeslager Erik Svendsen Laustsen sammenligner Yamahas DTXPlorer og Rolands DT-3kv.