01-01-2005 Bladarkiv

Sceneskræk, fra instinkt til kontrol// DR Bigband i hård træning// Kommentar fra Berit Hessing...

LÆS MUSIKEREN I JANUAR 2005

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Sceneskræk, fra instinkt til kontrol:

Psykologen Inger Murray viser metoder til at bekæmpe sceneskræk og præstationsangst.

DR Bigband i hård træning:

Ved sæsonstart i efteråret 2004 fik DR Bigband to terapeuter fra Body Self Development's System til at varme bandet op fysisk og mentalt. Bigbandet tager øvelserne med på efterårets turné. Terapeut Kristoffer Glavind Kjær fortæller om metoden.

Kommentar fra Berit Hessing:

Berit Hessing er medlem af Dansk Musiker Forbunds hovedbestyrelse. Hun er cellist og har fulgt med i debatten om klassiske musikeres brug af betablokkere. Hun spørger om, hvorvidt brugen af betablokkere også skyldes arbejdsmiljøet i orkestrene.

Kapelmester for Tom Waits:

Bent Clausen har gennem de seneste år været kapelmester for Tom Waits. Han fortæller om samarbejdet med den levende legende og forestillingerne som Black Rider og Woyzeck.

Musikernes musikere:

Det amerikanske rockband Little Feat var stilskabende for en hel generation af rockmusikere. Sidste år besøgte de Train i Århus.

Danseorkester:

Danskeorkestret Reflex er et af de sidste rigtige dansebands, der spiller op til dans på Pejsegården og Damhuskroen. De fortæller om de gode gamle dage, hvor kalenderen var fuld af jobs. Og den barske nutid, hvor behovet for et ukendt danskebands er forsvindende lille.