01-02-2009 Bladarkiv

Børn og barsel // Musikere får jo også børn // Ufleksible åbningstider // Musikere og parforhold // Lyt og lær...

LÆS MUSIKEREN FEBUAR 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Børn og barsel

Præmisserne for barselsorlov og efterfølgende pasningsordninger er meget forskellig afhængig af, om man er freelancer, fastansat, selvstændig eller musiklærer. Tre forskellige musikere fortæller om barsel og børnepasning.

Musikere får jo også børn

DR’s orkestre ser ikke barselsorlov som noget problem.

Ufleksible åbningstider

At få passet sine børn uden for normal arbejdstid er nærmest umulig i store dele af landet. I København findes to døgninstitutioner til børn af forældre med skiftende arbejdstider.

Musikere og parforhold

Det kræver sin mand og kvinde at leve sammen med en musiker – specielt hvis man selv er musiker. Planlægning, planlægning og atter planlægning lader til at være kodeordet for at få skriftende arbejdstider, børnepasning og kærligheden til at gå op i en højere enhed for de syv musikerpar MUSIKEREN har talt med.

Lyt og lær

Det kan være en svær kunst at kombinere kunst og familie. Det udadvendte lydmættede musikerliv kan let komme til at overskygge hjemlig stille hygge i familiens skød. Parterapeuten Charlotte Grumme giver gode råd til at lære kunsten.

Dario Campeotto

Han har givet navn til en speciel type mænd. Med sin italiano-gener, glimt i øjet og en fantastisk sangstemme har han taget pusten fra selv den mest hårdkogte kvinde. Men i privaten er passionen biler, olie og lak i garagen.

Laptop-musik

Kvinter og subdominater er skriftet ud med bits og bytes, når de konservatoriestuderende bliver undervist i computeren som instrument og skaber musik på deres laptops.

Debat om freelancekunstnere

Vilkårene for freelancemusikere på det kunstneriske arbejdsmarked har ændret sig drastisk med de nye dagpengeregler. Det blev diskuteret ved et debatmøde i København.

Grejtest: Pro Tools 8

Pro Tools er blevet opgraderet til en version 8, og har fået en masse nye features, som gør den endnu mere interessant i hjemmestudiet. Testanmelderen er begejstret for Pro Tools 8.