01-02-2007 Bladarkiv

Hvor er de politiske sange// Fire koncertmestre// Fan af sit band// Rockmuseum i Roskilde// Synlig i pressen...

BLADET ER IKKE ONLINE

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Hvor er de politiske sange

I en tid hvor Muhammedtegninger, Irakkrigen, og politiske skandaler fyger om ørerne på os, larmer de politiske sange i deres fravær. Og dog er flere unge musikere begyndt at stille sig op på barrikaderne.

Fire koncertmestre

De har samme job, men er fire fuldstændig forskellige personligheder. De fire koncertmestre i Det Kongelige Kapel fortæller om ansvar, visioner og Wagner-maskinen.

Fan af sit band

Palle Hjort var 'ballemusiker' på sine orgler, og inkarneret fan af Savage Rose. Efter Thomas Koppels død blev han bandets nye orgelmand, og en drøm gik i opfyldelse. Men han spiller stadig op til fest.

Rockmuseum i Roskilde

I næste årti åbner et rockmuseum i Roskilde. Guitarer, læderjakker, demobånd, trommestikker og meget andet er ved at blive indsamlet og registreret.

Synlig i pressen

At komme igennem de lukkede porte til pressens forjættede land, er ikke kun et spørgsmål om held. Tre journalister fra dagspressen fortæller, hvordan de udvælger den musik, der skal skrives om. Og en professionel PR-dame giver gode råd til pressekontakten.

Syrien

Paul Banks var med Hanne Boel i Syrien i kølvandet på Muhammedkrise. Læs hans iagttagelser.

Producer i London

Efter et år som studerende i London, begyndte Thomas Jensen at kæmpe sig frem til en levevej som producer.

Halløj i Tingsretten

For snart fire år siden fik Michael Normann stjålet sin klassiske guitar i toget. Nu har han endelig fået den tilbage, efter en lang, overraskende besværlig og dyr tur gennem retten.

Musik på hjernen

Produceren og musikeren Daniel J. Levition har set på, hvad musikken gør ved os.

Alhambra

Navnet vækker billeder af en stor borg i Sydspanien. Men i dette blad er det en ny række spanske guitarer med en formidabel lyd. Læs testen af Alhambra guitarerne.