01-02-2006 Bladarkiv

JazzKamikaze// Gasolin' på det store lærred// Slut med bulrende baslyde// Til KlezKamp i New York...

 

LÆS MUSIKEREN FEBUAR 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

JazzKamikaze

JazzKamikaze fandt sammen dagen inden tilmeldingsfristen til sidste års Ung Jazz konkurrence – som de vandt. Nu er kvintetten aktuel med debuten Mission I.

Gasolin’ på det store lærred

For første gang, siden de gik hver til sit i 1978, er det lykkes at få alle fire medlemmer af Gasolin til at fortælle deres historie til samme person – hver for sig. Instruktør Anders Østergaard er snart biografaktuel med sin film om Danmarks bedste rockband. Guitarist Franz Beckerlee fortæller her om afslutningen og tiden i bandet med vennerne, som stadig mødes.

Slut med buldrende baslyde

Niels Werner Larsen fra bandet Die Herren bliver snart endnu mere glad for sit job som trommeslager. Han har nemlig opfundet en metode til at bremse de buldrende baslyde i koncertsalene. Løsningen er oppustelige rullegardiner.

Til KlezKamp i New York

24. december rejste århusianske Klezmerduo til New York for at deltage i KlezKamp 2005. Fem dages intensive workshops, som i år samlede 400 mennesker fra hele USA og Canada samt en håndfuld ”overseas” fra Danmark, Sverige, Tyskland og Schweiz. Læs rejseberetningen.

Fælles puls fremmer forståelsen

Der bliver råbt meget højt om takt, tone og tegninger i den offentlige debat. Imens spiller og synger østjyske skolebørn sig til både musikalske oplevelser og forståelse for andre kulturer. World Music Center i Århus er det eneste af sin art i Danmark og viser i praksis, at musik og dans kan nedbryde grænser.

Mere teori på DKDM

1.000 sider teoretisk pædagogik og store skriftlige opgaver. Mere teori på skemaet til konservatoriets kandidatstuderende, anbefaler ny rapport. Det er ikke den rigtige vej at gå for konservatoriet, siger kritikerne.

Mr. Guitarman

Han har spillet guitar på over 1.000 numre, der er havnet på den britiske top 10. Måske har du aldrig hørt hans navn, men du har helt sikkert hørt ham spille. Kom til kaffe og sandwich hos Big Jim Sullivan.

Test af monitors

God og neutral lyd er essentiel for gode musikproduktioner, og her er monitorhøjtalerne et vigtigt led.