01-02-2010 Bladarkiv

Festmaskinen // Maskinmesteren // Selskabsmusikere // DMF Expo Tour // Top Charlie wall of fame // Musikere i folkeskolen...

LÆS MUSIKEREN FEBRUAR 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Festmaskinen

Musikken sidder i skabet, organisationen er dybt professionel og bandet fleksibelt afhængig af festens størrelse. Festmaskinen er en velsmurt forretningsmodel både som festband og backing for kendte solister.

Maskinmesteren

Konceptet bag Festmaskinen er udviklet af saxofonist Jimmie Riise. Han har på få år skabt en millionomsætning i sit firma, der også fungerer som management for både festorkestre og flere store danske solister.

Selskabsmusikere

Syv danske selskabsmusikere har besvaret en lang række spørgsmål om alt fra inspirationskilder til deres setup.

DMF Expo Tour

DMF Expo Tour indtager flere af de danske byer i februar måned med masser af musik, grej og fotos. Læs her om en del af det grej, der vil være på udstillingen, og hvad du ellers kan opleve på DMF Expo Tour.

Top Charlie wall of fame

Igen i år vil danske musikere blive eksponeret på TV2 Charlie i programmet Top Charlie. Se fotos fra optagelserne til programmet i Top Charlie wall of fame.

Musikere i folkeskolen

Troels er uddannet musiker. Han arbejder som musiklærer i folkeskolen. Men han kan ikke få samme løn som en seminarieuddannet musiklærer på trods af, at han er fagmand. Han mener, Danmarks Lærerforening er protektionistiske.

It might get loud

Tre guitarister fra tre generationer – Jimmy Page, The Edge og Jack White – giver i dokumentarfilmen ’It might get loud’ et i indblik i guitarens kunstneriske spændvidde og i den kreative proces, de gennemgår med guitarerne i hænderne. Poul Halberg og Rune Kjeldsen så filmen.

YouTube trin for trin

Gør-det-selv-MUSIKEREN er nu nået til andet kapitel i de sociale medier. I denne måned kan du trin for trin lave din egen YouTube-kanal med videoer, musikclips m.m. Og du kan få mange flere tips, videoguide og undervisningsmateriale om YouTube på www.musikeren.dk.

Musikerjury på arbejde

Kunstnerisk Udvalg udvælger og fordeler to gange årligt De Kollektive Rettighedsmidler til udgivelsesstøtte. Omkring 1000 stykker musik i alverdens stilarter og genrer blev gennemlyttet af en topmotiveret musikerjury.