01-02-2008 Bladarkiv

Fredløse musikere // Sigurd Barret-effekten // Løgnhalsens lydspor // Kirkeorgel for børn // Musikalske konsulenter // Klezmer er cool // Musikkens mojo genopstår // Test: True Temperament

LÆS MUSIKEREN FEBRUAR 2008 HER

Fredløse musikere

Musikere, og andre kunstnere der lever som freelancere, er blevet jaget vildt. Danmark har brug for "hænder", og det får regeringen til at stramme lovgivningen for supplerende dagpenge, fortæller fire hårdtarbejdende musikere.

Sigurd Barret-effekten

Sigurd og Symfoniorkestret har en stor del af æren for at flere børn er begyndt at spille på klassiske instrumenter. På en konference om talentudvikling taler man om Sigurd Barret-effekten, og han arbejder selv videre på at formidle den gode musik til børn.

Løgnhalsens lydspor

Løgnhalsen, musikeren og tegneren Carl Quist Møller har brugt musikere som skuespillere i ti børneudsendelser på DR1.

Kirkeorgel for børn

Kirkeorglet har indtil nu været forbeholdt de langbenede. Men med nye undervisningsmetoder, "børnepedaler" og fokus på de unge har børn nu også mulighed for at begynde at spille.

Musikalske konsulenter

DR Bigband gør det. Ensemble MidtVest gør det: bruger musikalske konsulenter. Enten til at inspirere, forny sig eller til at tænke langsigtet og skabe orkestrets profil.

Klezmer er cool

Klezmofobia er et af de klezmerbands, der oplever stor succes for tiden. 20.000 solgte cd'er og en DMA World Award for årets bedste album viser en stigende interesse for fusionsgenren New York klezmer.

Musikkens mojo genopstår

New Orleans er ved at genopbygge sig selv som et musikcenter. Velvilje og velgørenhed fra andre kunstnere og musikere, og festivaler som bl.a. Voodoo Festivalen trækker masser af opmærksomhed til det musikalske problem byen står i efter oversvømmelserne.

Test: True Temperament

Guitaren med de snoede bånd stemmer ud over al forventning og anbefales varmt af testguitaristen Billy Cross.