01-12-2011 Bladarkiv

Cæcilie Trier: Alsidig musiker udfordrer rollerne // WOMEX: Splittelse i world-, folk- og rootsmiljøet // DMF100 runder af: Fokus på den levende musik // Grejtest: Toppoint til Lundgaards Amp DC550-10

LÆS MUSIKEREN DECEMBER 2011 HER

En musiker træder nye spor

Cæcilie Trier bliver beriget af rollen som både front- og sidewoman, sangskriver og cellist, og vil ikke vælge én vej. Hun mener, pigerne skal frem bag  instrumenterne allerede fra folkeskolen, hvis man vil have mere ligestilling blandt rytmiske musikere.

Få kvindelige ledere i det klassiske

Der er slående få kvindelige ledere i den klassiske musik i Danmark. Den klassiske musiks ledere bør lade sig inspirere af erhvervslivet, så synlige karriereveje, flere kvindelige rollemodeller og aktiv rekruttering kan vende billedet i branchen.

Scener fra et tvangsægteskab

For tredje og sidste år blev verdensmusikmessen WOMEX afholdt i København. Men under den flotte overflade i Forum og DR’s koncertsale lurer samarbejdsproblemer og intern konkurrence mellem verdensmusik- og folkemusikmiljøets to genreorganisationer, der egentligt burde stå sammen.

Færre job i december

Krisen kradser stadig hos virksomhederne, der før i tiden bestilte musikere og bands til deres julefrokoster. Den travleste måned på året er for nogle musikere nu fyldt med huller i kalenderen. Andre kan intet mærke trods nedgangtider.

100-året for verdens største band

DMF’s 100-års-jubilæum i år er ved at rinde ud. MUSIKEREN har setser tilbage på et år fyldt med koncerter, arrangementer og events med forbundets medlemmer, med spillestederne og med tillidsfolkene.. Midt i en økonomisk afmatning har DMF 100-koncerterne formået at samle musikere, arrangører og publikum og vist, at den levende musik kan noget helt særligt DMF glæder sig til de næste 100 år i musikkens tegn.

Thylejren var forløber for festivaler- festivalernes moder

Thylejren sommer 1970 er blevet beskrevet i Peter Øvig Knudsens første bind af Hippie. Inspireret af bogen kigger MUSIKEREN på den betydning, Thylejren siden fik for musikken. Ud af den sommer i Thy udviklede rocken og rockfestivaler sig til hele landet.

Dagbog: Per Vers

Det har været en travl uge for rapperen Per Vers. MUSIKEREN bad ham skrive dagbog. Tiden gik med LO-kongres, trykke næve med Statsministeren og fest med de andre nominerede til DMA, og endte med en tour i fængslerne med DMF.

Småt er også godt

Bassisten Jesper Lundgaard har som led i sin musikerkarriere og som elektronikinteresseret udviklet og designet en basforstærker. Trods sin lille størrelse har den en stor lyd, og ikke mindst er der kælet for detaljerne. En begejstret bassist Nicholas Findsen har testen amp’en.

Julegear

Hvis du står og mangler de sidste julegaveidéer til ønskelisten, eller du vil give en god musikergave til dine kolleger, så se grejredaktørens udvalg af alt fra el-guitarer med tegneseriefigurer over klaverbænke til relevante apps til iPad’en.

Vind bøger

Seks nye spændende bøger om eller af musikere er anmeldt og omtalt i dette nummer af MUSIKEREN. Du kan vinde eksemplarer eller lade dig inspirere til julegaverne.