01-12-2008 Bladarkiv

En ny kulturpolitik // Kulturordførerne // Popkomm // Spil Dansk // Dagbogen af Sirena...

LÆS MUSIKEREN DECEMBER 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

En ny kulturpolitik

Vi skal investere i kunstnerne i stedet for at jagte dem, vi skal betale publikum for at gå til koncerter og staten skal støtte kunst og kultur meget mere end i dag, hvis Danmark ikke skal gå neden om og hjem, mener kommunikationsdirektøren Christian Have.

Kulturordførerne

Hvert parti har deres kulturordfører. De syv kulturordfører fortæller her om deres syn på det danske musikliv, dagpenge - reglerne og hvilke konkrete finanslovs - forslag de har for 2009.

Popkomm

Det er femte år i træk den internationale musikbranche samledes på Popkomm i Berlin. Om dagen herskede musikbusiness-folkene på messeområderne. Om aftenen og natten overtog musikerne scenen med knapt 800 koncerter rundt om i byen.

Spil Dansk

Der var ikke megen medieomtale af årets Spil Dansk Dag, og kritiske røster mener, konceptet er forældet. MUSIKEREN var med til koncert på et herberg i Københavns nordvest-kvarter.

Dagbogen af Sirena

Den dansk blokfløjtekartet Sirena er grænsesøgende i både koncertform og musikvalg. Med gestik, mimik og utraditionel opførelsespraksis holdt de 15 års jubilæumskoncert i Garnisons Kirken i København.

Intelligent lydmåling

Ingeniør og lydmand Jacob Navne er manden bag et meget ”musikalsk” lydmålesystem, som danske spillesteder er begejstrede for. Systemet hedder 10EaZy og bruges nu af festivaler og klubber over hele Europa.