01-12-2007 Bladarkiv

TEMA: Stilhed // Skru op for stilheden // Stilheden i sig selv // Stilhed // Stillerum // Larmende stilhed // Fra Storm til Stilhed // Støjregulativ // Kulturvalg 07 // Spil Dansk Dag // Julegaveidéer

LÆS MUSIKEREN DECEMBER 2007 HER

 

TEMA: STILHED

 

Skru op for stilheden

MUSIKEREN bad ti musikere, komponister, producere, dirigenter og musikundervisere besvare fire spørgsmål om stilhed. Det er der kommet ti forskellige og inspirerende svar ud af.

Stilheden i sig selv

Michael Falch har levet et turbulent liv som rockmusiker med store opture og efterfølgende nedture, og med masser alkohol og rock’n’roll-attitude. For seks år siden slog han bremserne i og fandt stilheden i sig selv.

Stilhed

For kunstnere, der skal præstere, være kreative og skabende, er stilheden en vigtig forudsætning, skriver psykolog Ingrid Ortmann i en ny bog om den store betydning af daglig mental og fysisk stilhed.

Stillerum

Larm og støj i hverdagen har fået flere kirker til at slå dørene op for tid, rum, ro og eftertænksomhed i de store kirkerum efter mørkets frembrud. Vi har besøgt Natkirken i Vor Frue Kirke i København, hvor trompetisten Tav Klitgaard sørger for lidt lyd i stilheden.

Larmende stilhed

Der er stadig ikke en lyd i DR Koncerthuset. Men blandt de store rå betonvægge fornemmer man allerede nu, at dette bliver musikkens hus. En reportage fra Koncerthuset i DR-Byen.

Fra Storm til Stilhed

Festivalen Iceland Airwaves i downtown Reykjavik er alt andet end stille. Der festes for fuld hammer

til dundrende rytmer gennem byens gader. Det står i dyb kontrast til den store stilhed landet ellers

byder på, erfarede MUSIKERENs udsendte.

Støjregulativ

Nye regler for støj skal sikre bedre arbejdsmiljø for medarbejdere i koncertsale og spillesteder. Dermed også for musikere.

Kulturvalg 07

”Va’ mæ’ kulturen?” blev der spurgt, ved et valgmøde på Statens Museum for Kunst to dage før

folketingsvalget, efter stort set ingen af partierne havde omtalt kulturen med et ord under valgkampen.

Spil Dansk Dag

MUSIKEREN bad musikere, der spillede til Spil Dansk Dagen, sende personlige oplevelser ind fra dagen. Det er der kommet skægge og skæve historier ud af.

Julegaveidéer

Giv din kollega en dejlig julegave. Du kan blive inspireret her.