01-12-2005 Bladarkiv

Sangskrivercirkler// Mikkel Glasser// Udsultning af DR Klassisk// Ministre ude af takt...

LÆS MUSIKEREN DECEMBER 2005 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Sangskrivercirkler

Man tager fire sangskrivere og placerer dem på hver deres stol på en scene. Den femte stol er overraskelsernes holdeplads, hvor en uprøvet sangskriver får chancen. Det er opskriften på Listening Room, en type sangskriver-koncerter opstået i Nashville, som amerikaneren Brett Perkins i øjeblikket udbreder til danske spillesteder.

Mikkel Glasser

Mikkel Glasser har brugt de seneste fire måneder af sit liv på udelukkende at promovere sin cd. ”Gør det selv” i ekstrem grad. Det har været hårdt, men også det hele værd.

Udsultning af DR Klassisk

DR skal spare 95 mio. kroner over de næste to år. Alene på programbudgettet skal der skæres 19,4 mio. kroner i 2006. Det står klart, at kanalen DR Klassisk rammes ekstra hårdt af besparelserne.

Ministre ude af takt

Den ene hånd modarbejder den anden. Hvor kulturminister Brian Mikkelsen gør den musikalske fødekæde til en mærkesag, svækker undervisningsminister Bertel Haarder med gymnasiereformen grundlaget for fremtidens klassiske publikum.

Kenn Lending

Han var udbrændt, han savnede sin gamle kollega Champion Jack Dupree, der var længere mellem jobbene, og han drak for mange bajere. Da Kenn Lending en dag sagde til sig selv: "Nu tager du dig kraftedeme sammen, din store idiot!", kom han tilbage på sporet.

Musikhøst

Den internationale festival for ny musik i Odense, Musikhøst, satte i år fokus på ny dansk og ny amerikansk musik samt den amerikanske komponist George Russell. MUSIKEREN var med for at mærke stemningen.

Guitartest

Det er en hård opgave at designe, fremstille og markedsføre nye typer elektriske guitarer. Billy Cross tester Duesenberg Guitars.