01-02-2011 Bladarkiv

Kristina Holgersen: Kvinder på sidelinjen i rockmyten // Nye talenter: De vil føre musikken videre // Sauti za Busara Festival - på Zanzibar med danske musikere ... Det er noget af indholdet i MUSIKEREN februar 2011!

LÆS MUSIKEREN FEBRUAR 2011 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Voksen kvinde observerer

Kristina Holgersen kalder sit seneste album for et debatindlæg som modvægt til en markedsorienteret og stadig mandsdomineret musikbranche. Ligestillingen er ikke nået til den rytmiske del af musikbranchen, ser hun.

Nye talenter

August Rosenbaum, Medina, Nightingale String Quartet og Falgren & Busk Duo fik prædikatet ’det nye navn’ i 2010. De er den næste generation af musikere, der skal bære traditionen videre, men også bidrage og forny den. Mød her de fire prisvindere, de nye arvtagere.

Jazz på slottet

Magien havde gode vilkår, da en stribe internationale topjazzmusikere sammen med danske kolleger og cirka 70 studerende burede sig inde på vinterjazzstævnet 2011 på Engelsholm Højskole.

Penge i musikbranchen

Pengestrømsanalysen har været grobund for en del debat i medierne, siden den kom i november. De nøgterne beskrevne tal viser kun tal og skal først analyseres, før man kan drage nytte af dem, mener DMF.

Nyt MUSIKEREN.dk

I januar måned launchede MUSIKEREN sit nye website med fire webtemaer for musikere og musikinteresserede. Fik du ikke set det, har du stadig mulighed for at læse artiklerne, nyhederne, voxpops, grejtests, se webtv-indslag og meget mere her på sitet under artikler.

Et udsat erhverv

Musikere har langt flere arbejdsrelaterede skavanker end andre. Det viser en ny videnskabelig undersøgelse af klassiske musikeres helbred. Det er første gang, en så stor undersøgelse om musikeres helbred offentliggøres, og rytmiske musikere vil også indgå.

Afrikas hyggeligste festival

På Zanzibar ud for Tanzanias kyst ruller rytmerne i februar på den årlige musikfestival Sauti za Busara. Flere danske navne spiller på festivalen, der er blevet et mekka for pladebranchen, agenter, musikere, journalister og almindelige fans fra hele verden.

Nyt MySpace BETA

Der er kommet en ny version af Myspace. Den er radikalt anderledes end den oprindelige, men meget nemmere at designe. Få gode råd til at pimpe din MySpace-side.

Reptile 2 og Blue Mikey

Grejredaktionen har i denne måned valgt at se nærmere på to produkter – Reptile 2 fra T-Rex, som er en guitarpedal med vintage tape delay og en mikrofonen Blue Mikey til iPhone 3gs og iPod. Læs vurderingen, og se også testen på MUSIKERENs web-tv.