01-04-2011 Bladarkiv

Lars Hannibal: I dialog med Kina // Det arabiske forår: Musikere på frontlinjen // Hang: Instrumentet med healende virkning // + Test af app’en Amplitude og softwareinstrumentet ”Funk Guitarist”... Læs meget mere i MUSIKEREN april 2011!

LÆS MUSIKEREN APRIL 2011 HER

Det drejer sig om dialog

Guitaristen Lars Hannibal er gennem de seneste syv år gået i dybden med den kinesiske musik og kultur. Kinas historie og musik er en del af hinanden. For at forstå Kinas udvikling og higen mod vestlig kultur må man gå i dialog med musikken og kulturen.

Det arabiske forår

Der var musik med i spillet, da folkelige opstande førte til regimernes fald i januar i Tunesien og i februar i Egypten. Det var bl.a. en rappers tekster og en sangskrivers ihærdige vedholdenhed, der holdt kampgejsten oppe hos demonstranterne og fik ønsket om demokratisering til at blomstre. Læs om Nordafrikas nye, musikalske revolutionshelte.

Hanghang

Det siges, at en hang har healende kræfter. For at kunne købe en hang skal man have tilladelse fra fabrikken samt skrive under på, at den ikke blive solgt videre for en højere pris. Benjamin Barfod er en af de heldige, der har specielle evner som hang-spiller. MUSIKEREN var i Roskilde Domkirke for at høre mere.

Hård tid for freelancere

De færdiguddannede fra Music Management-linjen på Rytmisk Musikkonservatorium har succes på jobmarkedet og scorer gode vellønnede stillinger. Mens deres kolleger på musikeruddannelserne samme sted kommer ud til et benhårdt freelancemarked med ringe udsigt til indtjening.

Nordisk Film – nu med livemusik

Når Pumpehuset genåbner senere i 2011, er det med Nordisk Film som medspiller. Koncernen byder ind med professionel ledelse og gode indkøbsordninger og vurderer, at der kan skabes forretning i at drive en ny type spillested. 

Dagbog: Dagene op til…

Trio Copenhagen havde en meget travl uge op til P2 Kammermusikkonkurrencen i februar måned. Masser af koncerter, fælles prøver og individuelle øvetimer fik dagene til at flyde sammen og fokus til at rette sig mod konkurrencen.

Test: Guitarforstærker i lommeformat

Italienske IK Multimedia er en flittig producent med mange produkter til disse platforme. Her tester vi forstærkersoftwaren Amplitube, der kan levere heftig guitarlyd i lommeformat.

Test: Funk Guitarist

Den danske lyddesigner Scarbee står bag ”Funk Guitarist” - et nyt revolutionerende softwareinstrument fra Native Instruments, der både er nyskabende, musikalsk og funky.

Gear:

App til vokalister, nye pedaler fra Carl Martin og Yamahas nye V-Piano Grand kan du bl.a. læse om i dette nummer. Se også de mange web-tv-tests og indslag her på sitet.