01-04-2010 Bladarkiv

Kontraktansættelse // Konservatoriesammenlægninger // Musikcheferne // Polakker på skolebænken // Guitarmuseum // Facebook...

LÆS MUSIKEREN APRIL 2010 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Kontraktansættelse

Fire musikere har fået historisk høj erstatning efter flere års kontraktansættelse i Det Kongelige Kapel. Men de psykiske nedture og deres dalende selvværd, mens sagen verserede, betaler de selv prisen for.

Konservatoriesammenlægninger

Aalborgs og Århus’ konservatorier er nu sammenlagt. Ledelsen er glade, da det giver eleverne flere muligheder. Lærerne er utilfredse, da de skal bruge mere tid på landevejene og selv betale for det. Og Aalborg mister endnu et trin i vækstlaget for orkestermusikere.

Musikcheferne

Tivoli, Montmartre og Pumpehuset har alle tre fået nye musikchefer. Deres musikalske profiler er vidt forskellige. Men for både Henrik Engelbrecht, Niels Lan Doky og Uffe Savery er kvalitet nøgleordet, hvis man vil tiltrække nyt publikum.

Polakker på skolebænken

En tredjedel af de studerende på konservatoriet i Odense er fra udlandet. Det giver inspiration, disciplin og et større netværk, mener både studerende og ledelse, på trods af en smule dansk misundelse.

Guitarmuseum

Der skulle gå 700 år, fra man første gang hørte om den spanske guitar, til at det første spanske guitarmuseum ser dagens lys. Nordøst for Madrid kan man komme helt tæt på guitarens og håndværkets historie på museet José Luis Romanillos.

Facebook

Gør-det-selv-MUSIKEREN kigger denne gang på Facebook. Få en grundig indføring i brugen af vor tids mest brugte sociale medie.

CORT

Der er afrevne fingre, støv i lungerne og sexchikane, når arbejderne på CORT-fabrikkerne i Korea producerer Gibson, Fender og Ibanez-guitarer. Når fagforeninger og utilfredse medarbejdere går imod arbejdsforholdene, flytter CORT bare produktionen til et andet land.

Test: Polytune

Danske TC Electronic har opfundet et lille vidunder af en guitarstemmemaskine. Polytune kan stemme alle seks strenge på én gang. Og det virker – også til basser.

NAMM 2010

Grejredaktør Nils Harbo opsummerer fra årets NAMM og DMF Expo Tour på dette nummers grejsider.

Rundt om Perry Stenbäck

Guitaristen Perry Stenbäck er svensker, men har danske musikere som sine største forbilleder.