01-04-2009 Bladarkiv

Musikkens spirer // Musikken i blodet // Kamp mod systemet // Mere end en talentkonkurrence // Musikkens Dag...

LÆS MUSIKEREN APRIL 2009 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Musikkens spirer

Inden for alle stilarter myldrer der en underskov af nye talenter frem. MUSIKEREN har talt med et lille udpluk af de navne, der stikker hovedet frem i musiklivet.

Musikken i blodet

Guitarist og sangskriver Jacob Eriksen blev lam i hele den ene side af kroppen efter en blodprop i hjernen. Han mistede på få sekunder evnen til at spille guitar og sit livsgrundlag i musikken. Det krævede både en psykisk rutchetur og en årelang kamp med kommunen at komme tilbage til et liv med musikken.

Kamp mod systemet

Mister en musiker erhvervsevnen til at spille musik efter en ulykke, blodprop eller andet invaliderende, kan man ikke regne med kommunens hjælp til at komme tilbage i branchen. Stramme regler for sygedagpenge og fleksjob sender de fleste ud i erhverv, der intet har med musik at gøre.

Mere end en talentkonkurrence

P2 Kammermusikkonkurrence er alt andet end et talentshow for klassiske musikere. Nok er musikerne unge og fremadstormende. Men de har alle noget at have det i - både erfaring og uddannelse. Og konkurrencen i sig selv kræver mere end blot talent.

Musikkens Dag

Musikkens dag er blevet mere end musik. Når de konservatoriestuderende spiller på gader og i virksomheder på Musikkens Dag d. 23. april, er det ikke blot for at gøre opmærksom på sig selv. Det er nu også blevet en humanitær indsats, hvor de medvirkende samler ind til musikprojekter hos nødstedte gennem Røde Kors.

Backstage på tv

Sys Bjerre spiller med Carpark North, Camille Jones med The Blue Van og Mikael Simpson med Suspekt. Backstage på DR2 præsenterer musikerne live, og udfordrer dem i nye relationer.

Gearnyheder

Læs om de seneste nyheder på gearfronten.

Test af ny elektronisk accordion

Roland FR-1 V Accordion er et spændende letvægtsinstrument. Det har funktioner, der rækker langt ud over, hvad en accordion normalt kan. Harmonikaspilleren Leif Ernstsen har testet den.