01-04-2007 Bladarkiv

Kandis // Nye musikere på vej // Los Angeles // Det virtuelle håndtryk // Downlån // Instrument-nyt fra NAMM

LÆS MUSIKEREN APRIL 2007 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Kandis

Det storsælgende danske band er mere en sukkersød dansktop. Tag med til halbal i Nordjylland.


På vej

Jazz:

De er unge, har håndværket i orden og er allerede på vej langt ud over de danske grænser. De hedder Jazzkamikaze, Yoyooyoy, attaboy og Karen Bach Trio.

Rock:

Deres musik spænder fra hård rock til blød reggae, der er til at bli’ glad af. De hedder The Kissaway Trail, Entakt, Bliglad og Surfact.

Folk-roots

Folk og roots musikken har gennem de seneste år fået tilført nye strømninger fra alt fra irske bønder over country til amerikanske indianere. Det har bands og navne som Kasir, Vilhelm, Nikolaj Busk Kristian Bugge og Laura Mo taget til sig.

Klassiske:

De har fået priser, ladet sig inspirere af udenlandske undervisere og er godt på vej til solokarriere eller orkestertaburetter. Og de indtager vidt forskellige roller i det danske klassiske musikliv. Det er Cecilie Højgård Nielsen, Signe Ane Andersen, Thomas Teisner og Trio Aristo.


Los Angeles:

L.A. er mulighedernes by. MUSIKEREN har besøgt en musikskole, talt med et producer-par og været på besøg på det danske konsulat, for at undersøge, hvordan DMF’s medlemmer kan bruge byen.

Det virtuelle håndtryk

Hvordan er du præsenteret på nettet? Abelone Glahn giver i en ny bog forskellige fif til at fremstå på bedst mulige måde, når der bliver googlet på ens navn eller band.

Downlån

Biblioteker rundt om i landet har fået udviklet et nyt system, så man kan låne musik over nettet. Man downloader en fil, der forsvinder fra computeren eller mp3-afspilleren efter syv dage.

NAMM

Anden del af MUSIKERENs besøg hos L.A.’s store instrumentmesse NAMM.