01-04-2006 Bladarkiv

Thomas Koppel// Freemuse// På jagt efter musikkens gener// Festmusikere i offensiv// Tid til selvangivelsen...

LÆS MUSIKEREN APRIL 2006 HER

I dette nummer kan du bl.a. læse om:

Thomas Koppel

”Han vil blive dybt savnet, som ven, komponist og musiker - men først og fremmest som det enestående, varmhjertede og generøse menneske han var,” formulerer Michala Petri i sit mindeord. Også Jesper Bay, IFPI Danmark, skriver.

Freemuse

For folkene i Freemuse er kampen for ytringsfriheden ikke ny. Organisationen voksede ud af en stiftende verdenskonference i København i 1998. Ole Reitov – af mange kendt som engageret journalist fra Danmarks Radio – var initiativtager. Han fortæller om kampen for musikalsk ytringsfrihed.

På jagt efter musikkens gener

På webradioen Pandora kan den uopdagede musiker finde sit publikum uden en stor marketingkampagne i ryggen, og lytteren kan udforske ny musik uden selv at skulle gøre den store indsats. MUSIKEREN har talt med den amerikanske musiker Tim Westergren, der står bag på projektet.

Festmusikere i offensiv

"Vi trænger til at give selskabsmusikken en ordentlig branding. Vi vil gerne markere os med et godt stykke håndværk af høj kvalitet," siger Erik Sletting, musiker og initiativtager til arrangementet "Det halve af festen" i Ridehuset i Århus.

Tid til selvangivelsen

Hjælp til selvhjælp, når det gælder udfyldelse af selvangivelsen 2005. Få svar på de mest almindeligt forekommende spørgsmål til selvangivelsen for musikere og find en udvidet udgave af vejledningen på dmf.dk/skat

Sunde hovedtelefoner

Den tyske lydekspert Florian Köenig har specialiseret sig i at udvikle hovedtelefoner, der er sunde for helbredet. Vi undersøger, om der er noget om snakken.