22-01-2013 Bladarkiv

Tanja Zapolski: Pianist med sans for pauser // Folk Danmark: Nyt hjemsted for folkemusikken // Video Video: Guitarist bag kameraet // + Grejtema: Hjemmestudieløsninger i tre prisklasser

LÆS MUSIKEREN FEBRUAR 2013 HER

Sans for pauser

Pianisten Tanja Zapolski har brug for pauser og dyrker dem både i musikken og i sit liv. De er vigtige for hende, så hun har sig selv med hele vejen. Hun har disciplin i blodet fra sin opvækst i Ukraine, hvorimod rebellen først kom i teenageårerne med den danske mentalitet.

Folk Danmark

Folkemusikken har fået en ny organisation - Folk Danmark. Musiker Eskil Romme er valgt som formand for organisationen, der politisk vil kæmpe for bedre forhold til folkemusikken i Danmark. Men pengene til musikken bliver administreret og uddelt af rockensorganisation, ROSA.

Musiker bag kameraet

Guitarist Birgitte Bjørn fik modvilligt titlen af videoproducent, da bandet manglede en video. I dag er hun bidt af lav-selv-video. Og hendes 73 kvm. lejlighed på Vesterbro er blevet fyldt med videolamper, green screen, lysparaplyer og sågar en Dolly til kørende optagelser.

Del musikken i nye rammer

Det drejer sig om at dele musikken og skabe den gode stemning, når konservatorieelever afholder ”KammerKons”i LiteraturHaus på Nørrebro. Klassiske og rytmiske musikere fra de københavnske konservatorier står på scenen,mens publikum nyder musikken med te og øl mellem satserne.

Kontanthjælp som redningsplanke

For nogle er kontanthjælp bunden. For andre er det grundlaget for en ny begyndelse. Trommeslager Hans Rosenberg betragter sin tid på kontanthjælp som begyndelsen på et nyt liv.

Lønnen ligger i licensaftaler

Det engelske musikerforbunds formand Horace Trubridge mener, at musik som streaming eller download skalafregnes til musikere som licens og ikke royalty. En fiftyfifty- aftale med pladeselskaberne skal sikre kunstnerne en større økonomisk bid af den digitale lagkage.

International musiker

Hana Kovac har været frem og tilbage mellem Odense og Serbien et par gange. Først vandt hun en stilling i OdenseSymfoniorkester. Så mistede hun sin ophold- og arbejdstilladelse, og Udlændingestyrelsen krævede, at hun gik tilkonkurrence igen. Hun vandt sin stilling tilbage, og det er hun rigtig glad for.

Grejtema: Tre hjemmestudier

Man skal ikke længere sætte sig i gæld til op over begge ører for at få sit eget hjemmestudie. Men man kan godt. Grejredaktionen har fundet gear til tre forskellige hjemmestudier i tre forskellige prisklasser.