25-01-2012 Bladarkiv

Lars Møller: Klüvers nye ansigt // Misbrug: Alkohol og kokain // Forsvarets tre musikkorps: I takt med tiden // Grej: Musik i games + Danske mikrofoner i nyt set up

LÆS MUSIKEREN FEBRUAR 2012 HER

Fra bandleader til leder

Lars Møller skal fra 1. februar overtage posten som kunstnerisk leder i det århusianske big band, der før hed Klüvers Bigband. Det er med respekt og masser af visioner for bandets fremtid han træder ind i stillingen.


MUSIKERSUNDHED: Misbrug

10 års alkoholisme og misbrug

Peter Andersen er en kendt figur i dansk rock. Han har siden slutningen af firserne spillet som fast medlem af Shu•bi•dua. Et langsomt accelererende alkohol- og kokainmisbrug var ved at tage livet af ham. Hans kollega fik ham i gang med behandling og i dag er han videre i sit liv.

Gør noget ved misbruget

”Det eneste, man ikke må gøre, at lade være med at gøre noget,” siger Anne-Margrethe Overgaard fra behandlingscentret Majorgården. Hun fortæller bl.a., hvordan man tackler en musikerkollega med misbrugsproblemer.

Misbrugets anatomi

Misbrug handler om sult, fortæller en af de mest erfarne specialister inden for alkohol- og stofmisbrug, overlæge og psykiater Henrik Rindom.


Musikkorps i stærk opstilling

Forsvarets tre militærkorps, Livgardens, Prinsens og Slesvigske, er meget mere end paradeorkestre. De er dybt involveret i deres lokale musikmiljø og rejser land og rige rundt som professionelle orkestre med kendte solister.  

Dagbog

Klüvers Bigband tog i oktobermåned på en 17 dages lang turné i USA. Med sangeren Kurt Elling i front tog bigbandet fra Chicago over New York, Washington og til Boston. 10 koncerter og masser af musikalske oplevelser senere vendte de berigede hjem til Aarhus.

Musikken som medspiller

Der er kommet flere jobmuligheder for musikere i spilbranchen. Thomas Bärtschi var tidligt ude og er en af de danskere, der har fået allermest erfaring som producer, komponist og lyddesigner til spil.

Dansk rock med danske mikrofoner

Det danske mikrofonfirma DPA har i mange år haft svært ved at slå an hos rockmusikerne, der opfatter mikrofonerne som dyre og for ”fine” til rockbrug. Men den danske electrorockgruppe Carpark North har nu med succes skiftet til nye DPA-mikrofoner.

Sådan tyverisikrer du dit studie

I kølvandet på den igangværende bølge af indbrud i musikstudier bringer vi her råd og tips til tyverisikring.