26-11-2012 Bladarkiv

DJ Noize: Pladespilleren som instrument // YouTube: Ingen penge til kunstnerne // Pop-Pilot: 20 teenage-piger på rockcamp // + Stort grejtema om Copenhagen Guitar Show

LÆS MUSIKEREN DECEMBER 2012 HER

Pladespilleren som instrument

Hans instrument er to pladespillere, og hans rolle er at tilføre musikken en anden dimension end, hvad andre musikere kan med deres instrument - både som musiker
og som producer. DJ Noize er professionel dj, tidligere verdensmester og i dag både producer og medmusikere i forskellige bands.

Ingen penge i YouTube

YouTube er sandsynligvis den største streamingtjeneste i verden pt. De unge søger deres musik på tjenesten, og musikere lægger kvit og frit deres musikvideoer op. Problemet er blot, at der ingen rettighedsaftaler er med YouTube i Danmark, og kunstnerne derfor ikke får en krone. Det vil Koda gøre noget ved.

Flyvefærdige Pop-Piloter

20 piger fra 13-16 år mødtes i efterårsferien i Horsens til det første Pop-Pilot-projekt i Danmark. På en uge fik pigerne afprøvet en masse instrumenter, etableret bands, skrevet sange, indspillet numre og spillet koncerter. Og så fik de boostet idéen om, at de godt kan spille instrumenter på lige fod med drengene.

P2 søger lyttere

Da daværende kulturminister Per Stig Møller i november sidste år overgav en FM kanal til den privatejede Radio 24/Syv, og P1 og P2 måtte dele kanal, faldt lyttertallet fra den klassiske kanal drastisk. Her et år efter ser det stadig sløjt ud for P2, der gør alt, hvad de kan for at få nye lyttere.

Dagbogen: Spil Dansk Dag

Ricco Victor er leder af Spil Dansk Dagen. Hele året rundt tager han tilløb til den store dag. Og ugen op til er der ekstra meget run på. I dagbogen fra ugen op til Spil Dansk Dag har han beskrevet sine lange dage – både som koordinator og musiker.

Vi skal væk fra ”bør”

Bjarne List Nissen er musiklærer på Utterslev Skole i Københavns nordvestkvarter. Han og hans makker Anders Jacobsen har med egne sange og korværker udviklet musikundervisningen og morgensamlingerne til en form, der kan inspirere andre skoler. Og det har de fået en pris for.

International musiker i Danmark

En stor del af musikerne i de danske orkestre kommer fra andre lande. MUSIKEREN vil i de kommende numre tale med de udenlandske musikere og høre, hvordan det er at komme til Danmark og blive en del af det danske musikliv.

Grej: Guitarshow i verdensklasse

Skandinaviens største guitarshow er flyttet fra det lokale Svendborg til det globale København. Det har samtidig skiftet navn fra Vintage Show til Copenhagen Guitar Show og åbnede for første gang dørene i DSB’s nedlagte Lokomotivværksted i oktober. MUSIKEREN’s grejredaktion var med.

Grej: Vi er ikke speed-guitarister

Guitaristerne Mika Vandborg og Søren Andersen har sammen dannet fænomenet Guitarevent, som er en blanding af guitarclinics og koncerter. De føler sig ikke som konkurrenter, men inspirerer hinanden på deres instrumenter.