28-03-2012 Bladarkiv

MUSIKEREN april 2012

Bjarne Langhoff fra Voice: Danmarks tredjestørste stemme // Kulturens nye frontløber: Mød Uffe Elbæk // Ib Glindemann: En anakronistisk romantiker // + Forårets fristelser fra Frankfurt Musikmesse

LÆS MUSIKEREN APRIL 2012 HER

Danmarks tredjestørste stemme

”Alene det at få lov til at synge sin egen sang på landsdækkende tv er det hele værd,” siger Bjarne Langhoff efter fem ugers eksponering i TV2’s amatørkonkurrence Voice. Nu gælder det om at smede, mens jernet er varmt, og seerne stadig husker den jyske sanger.

En anakronistisk romantiker

Ib Glindemann er en af Danmarks store musikerkoryfæer. Med eget orkester og en lang række job, der udviklede dansk musikliv gennem en periode, fortæller den 77-årige om at være en anakronistisk romantiker i nutidens musikliv.

Ommøblering

Kulturminister Uffe Elbæk er fra sin første dag i folketinget dumpet ned i en ministerstol. På omkring 100 dage fik han stablet en musikhandlingsplan på benene, der på flere fronter tilgodeser musiklivets ønsker. En handlingsplan han selv er godt tilfreds med lige nu.

ACTA og musikken

Tilhængere ser ACTA som internettets nye grundlov, som sikrer fair vilkår på internettet og skal hindre ulovlig filudveksling og kopiering. Kritikerne mener, at ACTA krænker retssikkerheden og kontrollerer borgernes gøren og laden på nettet. MUSIKEREN giver dig her fakta om ACTA.

Hvad skal vi med kvinder?

20 % kvinder og 80 % mænd er de runde tal for kønsfordelingen i den rytmiske musikbranche, viser en ny rapport. Og det er både i øvelokalerne, på uddannelserne, blandt beslutningstagerne i genre- og fagorganisationer, medierne og pladeselskaberne. Tallene blev diskuteret på et stormøde på Rytmekons.

Fra Herning til Carnegie Hall

Publikum var vilde, og arrangørerne var begejstrede, da Ensemble MidtVest gav en udsolgt kammerkoncert i Carnegie Hall i New York. Læs om ensemblets rejse og oplevelse af koncerten i en af verdens mest berømte koncertsale.

Musiker og underviser

Inge Haaning er fuldtidsansat musiker i Slesvigske Musikkorps. Ved siden af underviser hun på tre forskellige musikskoler i Syd- og Sønderjylland. Hun ser det som en udvidelse af sit musikerhverv, der har en enorm betydning for at få fat i en truet musiker-art i Danmark, som hornister er i dag.

Frankfurts fristelser

Forårets musikmesser - NAMM i LA og Frankfurt Musikmesse - har budt på et hav af fristende nyheder både inden for de nyeste teknologier på smartphone- og tablet-området og på det traditionelle instrumentmarked. Der er også en dansk nyopfindelse inspireret af metalbeskyttere til hegnspæle!