af Anine Fuglesang

På årets Smukfest har man netop i dag offentliggjort vinderne af KarriereKanonen 2017. Vinderne blev Rest in Beats, Sherpa og Moody.

"Moody er en ung energibombe med klare budskaber om at løsne sig fra normernes lænker," lyder det om musikeren Moody, der er blandt dagens vindere af KarriereKanonen 2017.

Traditionen tro går tre talenter fra det danske vækstlag nu i fodsporene på navne som The Minds of 99, Marie Key og The Eclectic Moniker, der alle er tidligere vindere af KarriereKanonen. Vinderne af KarriereKanonen 2017 er nemlig fundet efter finalen på dette års Smukfest. De tre vindere er Rest in Beats, Sherpa og Moody.

Valget er truffet efter et grundigt talentforløb, som kulminerede i går, hvor KarriereKanonens syv finalister optrådte på Smukfest. Efter koncerterne voterede en jury bestående af repræsentanter fra KarriereKanonens partnere: Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 BEAT.

Jurymedlem og leder af Bandakademiet, Marianne Fruergaard, udtaler:

Musikalsk set er det vidt forskellige navne, men fælles for dem er, at de har noget på hjerte, som er større end dem selv. Moody er en ung energibombe med klare budskaber om at løsne sig fra normernes lænker. Rest in Beats er en duo, som krydser musikalske grænser i et ønske om at sætte folk fri. Og Sherpa tager alle de små, nagende følelser og løfter dem op til dramatiske popsange. De deler også en evne til at brænde igennem fra scenekanten, og de skriver sange, der sætter sig fast.

 

De tre vindere er fundet blandt syv finalister, der efter en showcase på SPOT Festival i Aarhus blev udvalgt blandt i alt 12 udvalgte artister. Oprindeligt blev otte finalister sendt videre til finalen, men bandet Pogo Polis har af personlige årsager valgt at trække sig.

Vinderne får nu hver skræddersyet et udviklingsforløb, som skal støtte deres videre musikalske liv. Blandt andet med hjælp fra Dansk Musiker Forbund. Derudover skal alle tre vindere spille på Smukfest 2018.

Hør de tre vindere her   


Om KarriereKanonen

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 BEATs flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Og Smukfest bidrager med livejobs over for et sultent festivalpublikum.

I 2017 fejrer KarriereKanonen sit 15 års jubilæum. For talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Djämes Braun, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Katinka og The Minds of 99. Sidste års vindere var Dør nr. 13, k-Phax og Lærke Emilie.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.