af Astrid Bigoni

Free jazz-trio løb med prisen, da Ung Jazz-prisen blev uddelt i Jazzhouse. Finalen bød på to flotte koncerter med hver sit udtryk.

Vinderen af Ung Jazz blev kåret lørdag 3. maj 2014. Det blev Musik Før Hemlösa, der her ses på scenen i Jazzhouse.

Det var 15. gang, at der blev afholdt finale i den landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere, Ung Jazz.. Finalen, der blev afholdt i Jazzhouse lørdag 3. maj, stod mellem den trommeløse ”fuldblodsjazzkvartet” Rhombus og free jazz trioen Musik Før Hemlösa. Det musikalske udgangspunkt for aftenens finale kunne ikke være mere forskelligt, og aftenens jury, som bestod af bassisterne Lennart Ginman og Helle Marstrand, og saxofonist Niels Lyhne Løkkegaard, fik da også deres sag for, da begge finalister spillede to forrygende koncerter. I sidste ende blev det dog trioen, der løb med sejren.

FRA ARKIVET: Andromeda vinder Ung Jazz

 

Noget at bygge videre på

Dommerne var heller ikke sene til at rose begge finalisterne for deres koncerter, hvilket både publikum i salen og dem der lyttede til P8 Jazz's livetransmission fra finalen, sikkert vil kunne nikke genkendende til. Det var dog især vinderbandets ekspressive udtryk, deres sammenspil og fællesskab på scenen og evnen til at fortælle en historie, der gjorde særligt indtryk på juryen i deres bedømmelse af finalisterne, og som dermed sikrede Musik Før Hemlösa titlen.

”Det har været en fornøjelse at være med i Ung Jazz 2014. Det har været en rig oplevelse at få lov at spille koncerter rundt om i landet, og møde de andre deltagerer samt høre deres koncerter. Stemningen har været god og vi har ikke tænkt så meget på, at vi var med i en konkurrence, men det er selvfølgeligt fantastisk dejligt, at vi har vundet og at vi har fået så megen positiv respons fra både jury og publikum. Desuden er det en vældig fin titel at have med sig i fremtiden, hvad angår bookninger af koncerter og andet musikalsk samarbejde," siger Signe Emmeluth, saxofonist i Musik Før Hemlösa i en pressemeddelelse. 

 

Nu skal vinderne først og fremmest ud og spille en række koncerter rundt om i Danmark, og senere se på hvor deres musik skal tage dem hen i Europa.

Ud over æren følger der 15.000 kroner i støtte til en international turné med prisen. Derudover skal trioen også spille til den fællesnordiske showcase Young Nordic Jazz Comets, der afvikles i Helsinki. Yderligere er bandet allerede booket til spillejobs på dette års Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazz Festival og på Modern Jazz Days i Køge.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.