Den mest spillede udøvende kunstner i dansk radio og tv i 2010 var, ifølge nye tal fra Gramex, Jacob Andersen.

The Antoneli Orchestra er et af de bands, der har sikret percussionisten Jacob Andersen første pladsen over de mest spillede danske musikere.

Jacob hvem? Sådan vil mange uden for musikbranchen sikkert spørge. For selv om Jacob Andersen har spillet med i bands som Danseorkesteret, Sneakers og Antoneli Orchestra, er det sjældent hans navn, der står på ryggen af cd’erne som hovedartist eller salgskunstner.

Men Jacob Andersen har spillet percussion og mange andre instrumenter på et utal af udgivelser gennem de seneste 30 år. Så mange, at musik, hvor han medvirker, blev spillet i dansk radio og tv i 2010 svarende til et lille halvt års nonstop musik.

Jacob Andersen selv er overrasket over årets førsteplads, men forklarer det ved sit store bagkatalog: ”Jeg startede med at indspille musik ret tidligt, allerede som 16-17-årig i slutningen af 70’erne og var i studiet dagligt op igennem 80’erne og 90’erne. I dag er branchen jo en anden, og pengene til at hyre musikere ind på den måde er færre, men selvfølgelig er det blevet til en hel del udgivelser efterhånden”, udtaler han i en pause fra indspilninger i Caribien.

Nye tal fra Gramex viser, at 8 ud af 10 mest spillede kunstnere i 2010 ligesom Jacob Andersen er musikere, der for mange uden for branchen vil være ret ukendte navne. Kun Sanne Salomonsen og Thomas Helmig er med på top 10-listen som kendte hovedartister.

Tallene illustrerer, hvordan Gramex sikrer betaling til musikere, sangere og pladeselskaber for deres arbejde, når deres musik bliver spillet offentligt – uanset om de er berømte hovedartister eller for offentligheden mere ukendte studiemusikere.

Se flere lister på gramex.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.