af Morten Fischer

Streamingabonnement med reklamefri musik på mobilen med 60 procents rabat var fup. Tilbuddet er nu trukket tilbage og Spotify har sat deres jurister på sagen.

480 kroner for 12 måneders premium streaming på Spotify viste sig at være uden hold i virkeligheden. Spotify selv har sat sine jurister på sagen.

Hvis du som musiker undrede dig over, hvordan prisen på musikstreaming kunne blive lavere og hvordan det ville berøre dine afregninger, så kan du nu glemme dine bekymringer. En deal på Dagens Bedste Tilbud lørdag den 16. marts tilbød ellers kunden en årlig besparelse på 720 kroner på et Spotify premium abonnement, der normalt har en værdi af 1.200 kroner. Men den holdt ikke.

Forretningsmodellen hang ikke sammen

I de mange debatter i musikbranchen i den senere tid, har der været fokus på selve afregningerne fra streamingtjenesterne, hvor mange musikere føler, at pengene er alt for små. Spotify afleverer ellers 70-80 procent af deres indtjening videre til rettighedshaverne, oplyser de. Netop derfor var det bemærkelsesværdigt, hvordan kan prisen i lørdagens deal kunne sænkes med 60 %.

Spotify har intet med tilbuddet at gøre

”Det har intet med os at gøre,” forklarer Eva Lægdsgaard Madsen fra Spotify til MUSIKEREN. Hun kalder tilbuddet for bluf og oplyser at Spotifys juridiske afdeling er sat på sagen. ”Man kan ikke få et premium-medlemskab på Spotify uden at betale fuld pris på 99 kroner månedligt,” fastslår Eva Lægdsgaard Madsen.

Musik for 624.000 kroner

Dagens Bedste Tilbud oplyser over for MUSIKEREN, at man i lørdags solgte 1.300 deals med de angivelige Spotify-abonnementer, men efterfølgende blev opmærksomme på, at der ikke var hold i tilbuddet, hvorfor salget blev stoppet og kunderne fik deres penge tilbage – et beløb på samlet 624.000 kroner. Dagens Bedste Tilbud beroliger med at kundernes emails heller ikke er blevet videregivet til leverandøren.

Følgende afsnit er opdateret 25. marts efter kommentar fra leverandøren nederst på siden:

Eventbureau bag de ugyldige abonnementer

Leverandøren af det ugyldige Spotify-tilbud er A2Z Events Denmark, som tilbyder at arrangere events, fester og teambuilding via deres hjemmeside.

A2Z's ejer Behrad Moini forklarer i en kommentar nedenfor, at det ikke var hans "intention, at fuppe nogen." Han beklager hændelsen og henviser til problemer med sine underleverandører, og ønsker, at slå fast, at det var ham selv, der stoppede tilbuddet, da det blev klart, at han ikke måtte sælge produktet i Danmark.

Kommentarer fra læserne

Behrad Moini, 07-08-2013 14:03
Har bedt Musikken om at fjerne denne artikel da den er fuld med løgn og påstande. Nu kommer der en advokat på og vi må håbe at de vil gøre deres arbejde bedre med at undersøge en sag før de udgiver den.
Behrad Moini, 22-03-2013 23:00
Og for en god ordens skyld.
A2z Events og KSBR som er et karate skole som træner børn og unge har heller ikke gjort noget galt hvorfor de skal involveres i dit indlæg forstår jeg heller ikke.

Jeg bad Dagens bedste sætte en stopper for salget før nogen indsigelser fra spotify eller nogen andre da jeg fandt ud af at dem der solgte produktet via mig i Danmark ikke svarede på mine spørgsmål og endte med at sende et brev med opsigelse af sammenarbejde som heller ikke hang sammen.

Jeg er pt ved at få styr på dem der er solgt abonnementer til og forklaret dem alle som jeg er i kontakt med at vi undskylder for gener og besvær. Alle har fået refunderet deres køb alle der har skrevet har fået en tilbagemelding og der er ikke nogen der er ude på at "fubbe" nogen som helst.

Dagens Bedste har gjort et enormt stykke arbejde for at tryste vores kunder og det samme har jeg vi er kede af at det ikke har været muligt at levere produktet da jeg ikke så det passende produktet eksistere og jeg vil i sammenarbejde med Spotify nu grave dybere ind i sagen for at finde ud af hvor de stammer fra. I andre lande koster et spotify abbonoment 600 kr for et år I dk 1200 jeg fik tilbudt at starte et salg af disse produkter i Dk jeg fik en promotions pris på produkter for de første 6500 dem satte jeg på tilbud hos nogen leverandører når de 6500 var solgt ville de koste mig 750 kr og dem ville jeg sælge til 850 i dk. Jeg så ikke noget galt med. Jeg gravede lidt dybere ind i sagen hos mine leverandører og bad dem om at aflevere legale papirer på at det var i orden at jeg solgte i Dk og efter mere og mere press fra min og dagens bedste side fik jeg et brev hvor der stod at jeg ikke måtte sælge produktet i dk og det stoppede jeg så med før udleveringen før udleveringen af produktet til endeforbrugeren

Jeg har og havde ingen intention om at "fubbe" nogen og ved første tvivl og undersøgelser fra forskellige indstandser fik jeg bekæftigelse på at der var noget galt og jeg stoppede for alt markedsføring. Vil gerne gøre klart at det var mig der stoppede alt ikke andre!

Og igen er jeg kede af at de 1300 personer fik spildt deres tid men ville hellere stoppe alt end at udlevere noget jeg ikke kunne stå inde for. Jeg undskylder atter engang men vi er alle menneskelige kan fejle. Jeg er bare glad for at jeg fik rettet fejlen før noget skade blev pålagt nogen.

Mvh Behrad Moini
Behrad Moini, 22-03-2013 21:49
Hvordan kan man skrive en artikel med så mange uvertificeret antagelser er mig en gåde ?

Hej mit navn er Behrad Moini

I har fra denne side ikke sendt mig noget som helst email om noget og hvis i kan køre en annonce med direkte løgn er der noget galt med jeres praktik.

Gider i øjeblikkeligt at slette dette indlæg og kontakte mig for at få sandheden før i får en sag på nakken?

mvh Behrad Moini

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.