af Birgitte Theresia Henriksen

Der er fokus på dansk musik hele næste uge og over hele landet, bl.a. til koncerter, konferencer om musik, instrument-clinics og rigtigt meget airplay.

Baby Love and The Van Dangos i Botanisk Have til Spil Dansk Dagen (foto: Spil Dansk)

Spil Dansk Ugen byder på fællessang, møder mellem amatører og professionelle musikere, koncerter på spillesteder og rigtigt mange andre steder. Og DRs P2, P3 og P4 spiller udelukkende dansk musik torsdag den 3. november.

Gratis instrument-clinics

I anledning af Spil Dansk Ugen afholdes der instrument-clinics med musikere fra Kashmir, Turboweekend, Cody, Veto mfl. Det foregår på spillesteder i København mandag til fredag kl. 16-18, og der er stadig ledige pladser.

LÆS MERE: www.spildansk.dk

DMF-støttede arrangementer

Dansk Musiker Forbund er med i ejerkredsen omkring Spil Dansk og har igen i år givet økonomisk støtte til musikere med koncertkoncepter, der får musikken ud, der hvor den oftest ikke kommer. I år er de valgte projekter blandt andet Stanley Samuelsen, der skal spille på Rigshospitalets Børneafdeling samt Saxofonduoen Barry, der spiller i Sjællandsgade Bad.

Musikseminar om nordisk musik

Nordisk Råds Musikpris og Norden arrangerer i samarbejde med Rytmisk Musikkonservatorium og Spil Dansk musikseminar om nordisk musik. Det er tirsdag den 1. november i København, og det er gratis.

LÆS MERE: www.spildansk.dk   

Fællessang og musikundervisning

500 skoler er i år med i ”Danmarks Fællessang”, og der bliver også sunget i virksomheder og foreninger. På spildansk.dk eller bibzoom.dk er der adgang til 16 udvalgte sange. Herudover samler fem regionale kurser musikundervisere på tværs af folkeskoler og musikskoler. Og projektet ”Kor Care” giver sangere i superliga-klassen tips og tricks til landets amatørkor.

SE SANGENE: www.spildansk.dk/danmarks-faellessang-2016/


Fakta om Spil Dansk Ugen

Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musiklivet. Der er arrangementer den 31. oktober til 6. november overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.

En lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spiller lutter dansk musik på selve Spil Dansk Dagen torsdag den 3. november.

Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne, Koda og Danske Populær Autorer.

LÆS MERE: www.spildansk.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.