af Anine Fuglesang

Alle børn i grundskolen skal opleve mindst én professionel koncert om året i skoletiden. Det er det ambitiøse mål for Levende Musik i Skolen.

Jazzmusikeren Casper Mikkelsen er aktuel med skolekoncerter rundt omkring i landet. (Foto: Niels Linneberg)

Skolekoncerter er populære hos både elever, lærere og musikere. Alene i den første skoleuge i år blev der spillet intet mindre end 46 skolekoncerter i 15 forskellige kommuner. Bag koncerterne står Levende Musik i Skolen (LMS), der er støttet af Statens Kunstfond.

Skolekoncerter er gensidig inspiration

En af de populære skolekoncerter blev i starten af januar spillet af Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband på specialskolen Fjordskolen Lysholm i Roskilde. På skolen går elever med funktionsnedsættelser i forskellige grad. Eleverne reagerede på koncerten på mange forskellige måder, men generelt blev koncerten taget rigtig godt imod.

Når det er allerbedst, er det ikke alene børnene, der får en unik koncertoplevelse. Også de medvirkende musikere tager ofte gode oplevelser og erfaringer med sig. Sådan var det også for Casper Mikkelsen ved koncerten på Fjordskolen Lysholm, der var en af de mest opløftende og livsbekræftende koncertoplevelser han har haft.

Ny overenskomst med LMS

Levende Musik i Skolen er et nationalt kompetencecenter for levende musik til børn og unge. Hvert år formidler LMS professionelle koncerter for omkring 250.000 børn og unge i hele Danmark.   I december sidste år indgik Dansk Musiker Forbund ny overenskomst med LMS. Efter et længere forhandlingsforløb blev parterne blandt andet enige om betaling for overnatning og forbedring af de procentvise stigninger af honorarer.

LÆS OGSÅ: Ny overenskomst med LMS

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.