af Anine Fuglesang

Lasse ’Pilfinger’ Kramhøft og Rasmus Seebach var blandt vinderne, da DPA uddelte priser til en række af landets sangskrivere.

Foto: Kim Vadskær

Rasmus Seebach modtog prisen for årets ’Kommercielle Musikskaber’, da interesseorganisationen Danske Populær Autorer (DPA) uddelte priser til en række sangskrivere.

I talen til Rasmus Seebach sagde DPA’s formand Niels Mosumgaard:

Der er ingen tvivl om, at modtageren af den ’Kommercielle Musikskaberpris 2017’ er populær og dermed også kommerciel. I løbet af de seneste 10 år er han blevet en af branchens tungeste og vægtigste stemmer, som tapper direkte ind i generationer af danskeres liv.

 

DPA hyldede også unge sangskrivere på vej med årets ’Vækstlagspris’, der gik til Ludvig Brygmann og Karl-Frederik Reichardt fra duoen Ultramarin, der udgav deres debutsingle i 2016.

Påskønnelse fra branchen

Aftenen bød også på fem påskønnelsespriser, der gik til en række sangskrivere for deres indsats over for kolleger i branchen. Priserne gik til Lene Dissing og Peter Bjørnskov, Lis Sørensen og Sylvester Sivertsen, Lasse ’Pilfinger’ Kramhøft, Leif Maibom og sidst men ikke mindst Lasse Lunderskov.

Niels Mosumgaard fortæller om baggrunden for påskønnelsespriserne:

For at vi i Danmark kan have en voksende og stærk skare af musikskabere, er det afgørende, at vi som kollegaer samarbejder og deler netværk; om det er i L.A. eller i Aarhus. Derfor uddeler DPA en række påskønnelsespriser til kollegaer, der gør en indsats for fællesskabet.

 

Kodas kulturelle midler muliggør, at der følger et økonomisk skulderklap med Den Kommercielle Musikskaberpris på 30.000 kr. og Vækstlagsprisen på 20.000 kr. Med påskønnelsespriserne følger et legat fra DPA på 15.000 kr.


Læs her uddrag af talerne til de fem modtagere af påskønnelsespriserne:

Lene Dissing og Peter Bjørnskov: ”De har bevist, at den rigtige sang kan være grænseoverskridende, grænseløs, og at man ikke behøver sidde i L.A. eller London for at ramme hele verden. Næh, de insisterer på at sidde i Aarhus og gøre det lokale globalt.”

Lis Sørensen og Sylvester Sivertsen: ”På den nye plade binder de to en af de mange historier om dansk populærmusik sammen, som har flydt gennem årerne og årene på DPA.”

Lasse Kramhøft: ”I DPA vil vi gerne hylde Lasse Kramhøft, som med sin musik tager såvel børn som voksne alvorligt, arbejder sig ud over landets grænser og har succes med det hele.”

Leif Maibom: ”Han er nok mest kendt for sit hovedværk, SønderborgRevyen, som han og hans hustru Jonna har skabt fra bunden og banket op til landets tredjestørste revy.”

Lasse Lunderskov: ”Lasse Lunderskov har skrevet salmer og spillet psykedelisk rock, medvirket i store danske filmperler, sunget og medvirket i revyer og musicals, skrevet musik til DR’s julekalendere, været korsanger, blandt andet på dansktopsange for Gustav Winckler…”.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.