Center for Musikersundhed gennemfører i øjeblikket undersøgelser om musikeres helbredsskader. De adspurgte rytmiske musikere opfordres til at melde tilbage, så forskerne kan komme frem til nogle resultater, der kan gavne musikerne fremover.

I slutningen af august forsvaredes en unik, dansk Phd-afhandling om orkestermusikeres hørelse. Senere på året offentliggøres et ligeledes nyt forskningsprojekt om skader på samme gruppes bevægeapparat – skuldre, nakke, ryg osv.

Det er Center for Musikersundhed, der står bag forskningen. Begge forskningsundersøgelser om professionelle musikeres arbejdsforhold er enestående og forventes at vække international interesse.

Nu er turen kommet til musikere fra den rytmiske del af musiklivet. 1700 musikere fra Dansk Musiker Forbund har før sommerferien fået tilsendt et spørgeskema. Forskerne mangler endnu en del tilbagemeldinger, og opfordrer musikerne til at udfylde skemaet og sende det til Center for Musikersundhed.

Formålet med spørgeskemaundersøgelsen er at skaffe viden, så arbejdsforholdene kan forbedres og helbredsskader kan undgås.
Se de foreløbige resultater af forskningsprojektet i MUSIKEREN juli/august 2011

Er du blandt de adspurgte, og har du ikke fået besvaret spørgeskemaet, så støt forskningen i musikeres sundhed ved at besvare det. Skemaet kan findes og udfyldes på www.amfors.dk


FLERE ARTIKLER OM MUSIKERSUNDHED

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.