af Birgitte Theresia Henriksen

Musikforeningen RUSK udpeger hvert år bands til et uddannelsesforløb, som munder ud i den årlige RUSK Festival i København den 26. september 2015.

De udvalgte navne til årets Rusk 2015 er The No Go Girls, Kami, Marrow, Mathias Kristoffer og ArthurD2, som er udpeget af de erfarne coaches, Henrik Marstal og Christian Koch. Begge overværer hver eneste koncert og giver efterfølgende de optrædende individuel feedback.

“Vores motivation er, at vi kan se hvor meget det rykker musikerne. For flere har det været et kvantespring både rent musikalsk og i forhold til at sælge sig selv. Det har konkret resulteret i, at de mest ihærdige for alvor har fået gang i de livejobs efterfølgende,” udtaler Zilla Raun, daglig leder af Musikforeningen RUSK.

Værdi i professionel sparring

Det er erfaringerne fra tidligere år, samt foreningens engagement i bl.a. UHØRT, som RUSK Festival hvert år bygger videre på.

LÆS OGSÅ: Uhørt større end nogensinde

“For 10-15 år siden var der en overvejende modstand hos bands til at modtage feedback. Men det har vendt sig i dag, hvor musikere kan se værdien i at få professionel sparring. Det kan dog være en større udskrivning for et band, hvorfor organisationer, festivaler og foreninger som os selv går ind og løfter opgaven. Målet er at styrke talentudviklingen - selve koncerten, som det hele munder ud i, er lidt sekundær for os,” siger Zilla Raun.

Ud over at tilbyde coaching hyrer RUSK Festival en fotograf, så alle musikere får professionelle fotos fra koncerten, som de kan bruge efterfølgende. Derudover kobles alle i månederne forud for koncerten op på PR bureauerne Stone Solid Press og Swann Pro Motion, som vejleder i brug af sociale medier og hjælper hvert band med at få udarbejdet PR materiale, som musikerne efterfølgende kan bruge til deres promovering.

RUSK Festival 2015 afvikles lørdag den 26. september kl. 20-02 på Spillestedet Stengade, Stengade 18, 2200 København N. Entré er 20 kr. for hele aftenen.

LÆS MERE: www.facebook.com/events/1232208200138370


Om Musikforeningen RUSK

En musik- og øvelokaleforening, der arbejder for at fremme musikmiljøet i København. Foreningen og administrerer 16 øvelokaler samt arrangerer RUSK Festival, UHØRT, Kulturhavn, samt leverer mandskab og gear til Gutter Island Garage Rock Festival, Festival of Endless Gratitude, Copenhagen Songwriters Festival med flere.

RUSK blev stiftet ud fra et ønske om at skabe offentligt finansierede øvelokaler i København - på lige fod med idrætten. RUSK har de senere år spillet en central rolle i at opbygge Organisationen af Rytmiske Amatørmusikere (ORA), som er en paraplyorganisation for Danmarks musik- og øvelokaleforeninger.

LÆS MERE: www.rusk-kbh.dk 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.