af Anine Fuglesang

Sammen med den amerikanske lydgigant Meyer Sound lancerer Roskilde Festival et akademi til undervisning af fremtidens talenter inden for koncertproduktion.

Roskilde Festival starter ny uddannelse i samarbejde med den amerikanske lydgigant Meyer Sound. (Foto: Karen Bendix)

Roskilde Festival har indgået nyt partnerskab med den californiske virksomhed Meyer Sound, der bliver en del af Roskilde Festivals nye akademi, der både skal uddanne og udvikle teknisk personale i løbet af året og samtidig hjælpe nye talenter på vej.

Målet er at skabe bedre publikumsoplevelser på verdensplan ved at bygge en platform for viden, oplysning og uddannelse. 

Meyer Sound er førende højtalerproducent, kendt for deres innovative tilgang til lyd. Det har blandt andet ført til samarbejder med alt fra NASA til Metallica. Meyer Sound skal ikke kun indgå i det nye akademi; lydgiganten bliver fra 2018 også eksklusiv leverandør af lydudstyr til Roskilde Festivals scener.

Uddannelse til både aktører og publikum

I festivallandskabet er det sjældent at hyre og undervise sit eget personale til lyd og lys. For produktionschef Bertel Baagøe er en af ambitionerne med partnerskabet at tage professionaliseringen af branchen til et nyt niveau.

Bertel Baagøe forklarer:

Det har gennem årene været en prioritet for Roskilde Festival at tilbyde de bedste løsninger, så kunstnerne bedst muligt kan nå deres publikum. Med partnerskabet får vi mulighed for at uddanne personale, publikum og ikke mindst fremadstormende talenter på et hidtil uset plan.

 

Under navnet Roskilde Festival Academy får også publikum muligheden for at blive undervist og få indsigt i lyd og teknologi. Den gode koncertoplevelse handler imidlertid lige så meget om mindset og tilgang som tekniske færdigheder.

Bertel Baagøe uddyber:

En bedre forståelse af lyd giver en bedre musikoplevelse, og sammen undersøger vi mulighederne for at give festivalgængerne netop det. Vi vil kunne tilbyde avanceret træning til professionelle året rundt, og det kan vi sammen med Meyer Sounds specialister.

 

Morgendagens stjerner på og bag scenen

Et nøglepunkt i partnerskabet er at tiltrække og udvikle talenter internationalt, så festivalen også er med til at skabe fremtidens stjerner bag scenen. Talentprogrammet Rising Star bliver i de kommende år en essentiel del af partnerskabet med Meyer Sound.

For festivalens administrerende direktør Signe Lopdrup er Meyer Sound en oplagt partner:

Både Roskilde Festival og Meyer Sound har rødder i 1970’ernes modkultur med fokus på fællesskab og den samhørighed, der opstår mellem mennesker i mødet med musik og kunst. De tør tage chancer, og med deres innovative tilgang tror vi på, at vi sammen kan nå nye højder, som først og fremmest vil gavne publikum og skabe bedre koncertoplevelser.

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.