af Birgitte Theresia Henriksen

DMF-priser blev i går uddelt til solide garvede og unge lovende folkemusikere. Det blev en aften med talrige takketaler og - tro mod folkemusikkens ånd - masser af musik.

Vinderne af DMF Liveprisen og Talentprisen 2015 ved prisoverrækkelsen i København den 11. maj.

I år stod folkemusikken for tur til DMF Live Pris og Talentpris. De tre modtagere af Live Prisen blev fejret og hædret af DMF's formand Anders Laursen og mange andre fremmødte musikerkolleger. Hver især gav de Talentprisen til en kunstner/et orkester efter eget valg.

SE VIDEO: Interviews fra prisfesten

Årets modtagere af DMF Live Prisen Afenginn, Fromseier-Hockings og De Fries & D. Beck takkede stort for opmærksomheden og motiverede deres valg af talentprismodtagere. Det hele blev  efterfulgt af live håndspillet og sammenspillet musik på tværs af orkestrene:

Afenginn og Lukkif

”Det er en stor ære for os at blive påskønnet af DMF for vores virke,” lød det fra Afenginn, der har spillet sammen i 13 år. Som modtager af Live Prisen har musikerne til opgave at give Talentprisen til en selvvalgt kunstner/orkester sammen med en check på 15.000 kroner.

”Vi har valgt at give Talentprisen til Lukkif, fordi hun er en fantastisk kunstner, der tager musikken meget seriøst,” fortalte trioen om hvem de havde valgt til at modtage pris og check.

”Pengene skal arkiveres. De skal gemmes og brændes af den dag, hvor der skal satses på Lukkif, og vi skal på en længere turné,” sagde en glad Lukkif alias Jullie Hjetland.

 
Liveprismodtagere Afenginn gav Talentprisen til Lukkif

Fromseier-Hockings og Fanø Fiddlers

”Vi er utroligt beærede og glade for at modtage prisen. Det at komme ud og spille live er det allervigtigste i vores musikervirke, så det er skønt at mærke, at der bliver lagt mærke til os derude,” sagde Fromseier-Hockings.

 

De gav Talentprisen til Fanø Fiddlers – Young Edition, aftenens yngste deltagere med en gennemsnitsalder på cirka 12 år.

De unge musikere, der allerede har spillet adskillige koncerter i ind- og udland, takkede for prisen og spillede straks efter prisoverrækkelsen et fint sammendrag af deres repertoire sammen med resten af prismodtagerne.

De 15.000 kroner, der følger med Talentprisen går direkte ind på den opsparing, der skal bringe dem til Canada for anden gang.              .

Liveprismodtagere Fromseier-Hockings gav Talentprisen til Fanø Fiddlers - Young Edition

De Fries & D Beck og Deas!

”Vi er glade og stolte og også en hel del forbløffede over prisen. Dejligt at nogen i DMF har hørt os live,” sagde duoen.

 

De Fries & D Beck har ud over eget musikervirke også spillet en meget aktiv rolle sammen med ovenstående Fanø Fiddlers. De gav Talentprisen til kollegerne i Deas!

”Vi planlægger at afholde en stor fest og koncert til næste år og købe noget nyt gear,” fortalte de glade modtagere i Deas! om, hvad pengene skulle bruges til.

Liveprismodtagere De Fries & D Beck og gav Talentprisen til Deas!

 

Om DMF Live Pris og Talentpris

Live Prisen blev indstiftet i 2014. Med prisen følger en opgave, der består i at videregive Talentprisen, der ledsages af en check på 15.000 kr. til det mest lovende nye talent, de har mødt på deres vej. Et talent der måske en dag selv kan blive modtager af DMF's Livepris. Altså er Talentprisen en pris, der går fra musiker til musiker.

Modtagerne af DMF Livepris vælges af DMF’s hovedbestyrelse, der hvert år beslutter, hvilken stilart prisen uddeles i. 2014 var til rock/pop, 2015 til folkemusikken. Hvilke stilarter DMFs Talentpris uddeles til, bestemmer modtagerne af DMF Livepris selv.

I 2014 gik DMF Live Pris til Turboweekend, Carpark North og The Blue Van. De tre bands valgte hver især at give Talentprisen til henholdsvis Frederik Valentin, EloxInk og Electric Elephants.

LÆS MERE:  Om DMF Live Pris

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.