af Karen Bendix

Genreorganisationen Tempi sætter fokus på de traditionelle genrers massive indflydelse på musikken i dag via nyt medie.

Resonator er genreorganisationen Tempis medie, som skal formidle og sætte fokus på roots-genrerne via podcasts, videoer, blogindlæg og anbefalinger. Bl.a. med podcasts om hvordan Gorillaz drager inspirationer fra hele verdenen ind i deres musik.

Genreorganisationen Tempi har startet mediet Resonator, som skal sætte fokus på roots-genrerne og formidle den på en underholdende og ny måde. Via podcasts, videoer, blogindlæg og anbefalinger skal mediet være med til at sætte fokus på den massive påvirkning som de traditionelle genrer har på nutidens musikliv. Målet er, at Resonator kan være med til at flere får øjnene op for genrernes udøvende og skabende musikere.

Musikarkæologisk rejse

I podcastserien ”Musikkens Rødder”, kommer lytteren med på en musikarkæologisk rejse og blandt andet besøger Roskilde Festival-aktuelle Fleet Foxes, David Byrne og Gorillaz. På turen finder vi bl.a. ud af, hvordan de norske spillemandstraditioner har påvirket den amerikanske folk-musik. Om den traditionelle skandinaviske musik stadig spilles i USA. Hvilke forbudte elementer Gorillaz bruger i deres musik. Hvordan man integrerer afrikanske rytmer i moderne avantgarde-punk. Og hvordan Major Lazer bruger verdensmusik til at skabe deres store hits.

Roots of Denmark

Undervejs dykker serien også længere ned i roots-genrerne, og den giver med anbefalingen af et aktuelt dansk navn også mulighed for at udvide ens musikalske horisont.

”Med undertitlen Roots Music of Denmark ønsker vi at sætte ekstra fokus på mediets mission og tale direkte ind i Tempis strategi om at være udstillingsvindue for musik, der har udgangspunkt i musikalske rødder og traditioner.”

Det skriver Tempi. 

Nyt medie, nye samarbejder

Resonator udkommer i audio, video, tekst og i forskellige fysiske live-formater. De tre første afsnit af podcastserien Musikkens Rødder er blevet til i samarbejde med bureauet VOLUME og Heartbeats, og de kan høres her eller hos Heartbeats. Der udkommer i alt 10 afsnit af serien, og Resonator-sitet vil løbende lancere andre nye tiltag.  

Besøg Resonator her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.