af Morten Fischer

1.900 musikere skal spille i alt 225 koncerter på Tivolis forskellige scener i den kommende sæson. Og det er en særlig oplevelse, at spille der, siger nogle af musikerne, der var med til at præsentere Fredagsrock-programmet.

CPN

"Publikum synger næsten lige så højt, som man selv spiller. Det bliver en heksekedel af energi,” fortæller Carpark North's Søren Balsner (til højre for forsanger Lau Høien). Foto: Morten Fischer.

Fra teenagepop til jazz, world og promenademusik – det står ugentligt på musikprogrammet i Tivoli. Den gamle have har de senere år skåret drastisk ned på de faste orkestres spilletid og ansættelser, men har til gengæld bredt paletten ud til at favne mange genrer, som tematisk præsenteres dagligt rundt omkring i haven. Man bryster sig i år med at hyre sammenlagt 1.900 musikere til at spille i alt 225 koncerter på Tivolis forskellige scener. Og det er en særlig oplevelse, at spille der, siger musikerne.

Massivt egetræsgulv

Hovedstadens mest centrale spillested, således kan man betegne Tivoli. Når Tivolis Fredagsrock sæson for 17. gang løber af stablen bliver det bl.a. med Carpark North, der for fjerde gang skal stå på den gamle scene på Plænen. ”Man står solidt på det massive egetræsgulv,” fortalte musikeren Allan Olsen ved et meget velbesøgt pressemøde på Tivolis restaurant Nimb, hvor programmet for Fredagsrock blev præsenteret.

Allan Olsen optrådte alene ved Tivolis pressemøde. Ved Fredagsrock-koncerten den 30. maj får han selskab af en håndfuld dygtige sangerinder. Foto: Agnete Schlichtkrull

Eventyrligt

”Som et eventyr,” betegnede Lau Høien fra Carpark North oplevelsen med at spille på den legendariske scene på plænen. ”Man bliver lamslået over de mange mennesker, når man træder ud bag forhænget. Der er en helt vild udsigt med de mange lys og lamper alle vegne.”

LÆS OGSÅ: Tivolis nye musikprofil

Hans bedste råd til de mange nye bands, der skal optræde på Plænen er, at nyde oplevelsen. ”Vi har spillet på stort set alle scener i Danmark, og der er ikke rigtigt noget, der ligner Tivoli,” fortæller Lau til MUSIKEREN, da Nimb efter Tivolis præsentation omdannes til et større gedemarked af journalister og fotografer.

Et presse-gedemarked

Alle ønsker et snapshot og en udtalelse fra de tilstedeværende musikere - fra Lis Sørensen, Østkyst Hustlers, Rockers By Choice og Uffe Savery fra Safri Duo i den garvede ende af spektret til Kato, Who Made Who og Lucy Love i den lidt yngre ende.

Men mange endnu nyere og uprøvede navne får i år mulighed for at stå på scenen i Tivoli ved den tilbagevendende upcomingfestival, der i år afvikles den 25. og 26. april  under navnet Offspring med 45 bands, heriblandt sidste års vindere fra Karrierekanonen.  

LÆS OGSÅ: DMF protesterer over Tivoli...

Publikum synger næsten lige så højt som bandet

”Når man samler 30.000 mennesker på et sted, bliver det et blandet publikum,” oplever Søren Balsner fra Carpark North om udfordringen ved at spille på Plænen fredag aften. ”Derudover kan man ikke spille særligt højt, så alle de musikalske powerting, virker ikke på samme måde. Jeg synes, det giver en større fælleskabsfølelse, fordi publikum synger næsten lige så højt, som man selv spiller. Det bliver en heksekedel af energi,” slutter Søren.

Rockers By Choice og Østkyst Hustlers hører efter eget udsagn til de aldrene optrædende på Fredagsrock: "Det er fedt, at vi stadig kan stå på en scene. Næste gang bliver det nok med rolator," sagde Chief 1. (Foto: Morten Fischer)

Dobbeltkoncerter er fortsat en succes

Carpark North kan opleves ved det andet Fredagsrock-arrangement i 2014, der finder sted 18. april. Til at starte ballet den 11. april er de legendariske danske rapgrupper Østkyst Hustlers og Rockers By Choice samlet igen. Denne type konstellationer er en fortsættelse af Tivolis succes med at sætte to navne på til samme koncertaften for at sikre et stort publikum. Regnestykket ser i Tivolis kalkule nemlig således ud, at ”to store navne giver tre gange så stort et publikum.”

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.