Nu går det løs! Ved tre arrangementer i Aarhus, Odense og København tager musikere kampen op mod det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere – høreskader.

Per Vers og Waqas (Outlandish) glæder sig til sammen med X Factor trioen (bl.a. Kim Zorde i midten) at komme landet rundt med Pas På Hørelsen. (Foto: Morten Fischer)

GRATIS TILMELDING: Tilmeld dig her

Der er gratis adgang (tilmelding efter først-til-mølle) og arrangementerne finder sted:

Dørene åbner en time før, hvor der er rig mulighed for at afprøve det lydløse øvelokale, som DMF i samarbejde med Roland og Shure stiller op.


Musikeres vigtigste værktøj er hørelsen. Men det er ofte hørelsen, der ender med at blive musikeres værste mareridt, hvis de ikke passer på den. Derfor er Dansk Musiker Forbund i samarbejde med GN ReSound gået sammen med musikere og producenter af lydvenlige instrumenter i kampagnen Pas På Hørelsen 2013, der skal sætte fokus på forebyggelse af høreskader.  

Ud over vores stemmer, er vores hørelse nok et af de vigtigste redskaber for os som musikere. Der er i dag ikke nok fokus på at passe på hørelsen. Jeg tror altid, at det har været et problem. Men der har bare ikke været så meget fokus på området. Alle kender til den susende og pibende lyd i ny og næ - jeg døjer bare med den 24/7,” fortæller Waqas Qadri fra Outlandish, der lider af tinnitus.

SE VIDEO: Oplev Waqas og andre af de medvirkende i disse videoer

Ved de tre arrangementer landet over vil musikerne Waqas Qadri fra Outlandish, Per Vers med Ayoe Angelica og Nappion sammen med musikerne fra X Factor trioen demonstrere fordelene ved at bruge in-ear-monitors, og fortælle, hvordan de passer på deres vigtigste redskab: hørelsen.

Oplev også Ayoe Angelica til Pas På Hørelsen.

Mange tror at stemmen er mit vigtigste instrument. Men det er lige så vigtigt at have en god hørelse - og derfor passer jeg rigtigt godt på mine ører, når jeg er ude at spille, og når jeg er til koncert,” fortæller sangerinden Ayoe Angelica, som synger ved de tre koncertaftener under overskriften Pas På Hørelsen i Aarhus, Odense og København.

Ud over musikerne, vil audiologopæd og ph.d. studerende, Susanne Nemholt, der arbejder med høreskader som tinnitus og hyperacusis (lydoverfølsomhed), besvare spørgsmål fra salen.

SE VIDEO: Oplev Waqas og andre af de medvirkende i disse videoer

Henrik Strube har selv tinnitus og er på vej med en ny bog om tinnitus og høreproblemer. Han er konferencier ved Pas På Hørelsen arrangementerne og siger:

Den konstante lydpåvirkning man udsættes for som musiker - både når man øver selv, med orkestret og spiller koncerter - kan ende med en permanent hørenedsættelse. Mister man sin hørelse, kommer den ikke igen. Så musikere – og specielt de helt unge - skal virkelige være opmærksomme på at passe på deres hørelse.”

For Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen er Pas På Hørelsen kampagnen et led i DMF’s fokus på musikersundhed:

”Det største arbejdsmiljømæssige problem for danske musikere er høreskader. Jo mere fokus DMF kan sætte på denne problematik, des større bliver musikeres opmærksomhed på at passe på hørelsen.”

Der er gratis adgang (tilmelding efter først-til-mølle) og arrangementerne finder sted:

Dørene åbner en time før, hvor der er rig mulighed for at afprøve det lydløse øvelokale, som DMF i samarbejde med Roland og Shure stiller op.

GRATIS TILMELDING: Tilmeld dig her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.