af Henrik Strube, fotos: Daniel Urhøj

Det blev en festlig afslutning på årets sidste kampagne, Pas På Hørelsen, som DMF afholdt i Jazzhouse, onsdag d. 6. nov. Formand Anders Laursen bød velkommen og gav mikrofonen videre til aftenens vært, Henrik Strube.

Jazzhouse havde samlet fulde sale til det afsluttende arrangement i København. (Foto: Das Büro/Daniel Urhøj)

Man kan godt kombinere underholdning, fest og farver med saglig information. Det viste kampagnen, som afsluttedes i et stemningsfuldt Copenhagen Jazzhouse, hvor et par hundrede gæster lagde vejen forbi.

SE FOTOS FRA PAS PÅ HØRELSEN: Gallerier fra København, Odense og Aarhus

Publikum var tændte til arrangementet, som havde karakter af et show, hvor musik, optræden og faktuel information om det at passe på sit vigtigste redskab, hørelsen, gik op i en højere enhed.

SE TV: Aftenshowet på DR1 havde besøg af Pas På Hørelsen

Per Vers og ordene

Der er ingen ende på Per Vers’ ordkunst, ikke mindst når han beder publikum om at stikke ham et begyndelses- og slutord og derefter rapper et helt improviseret, fuldt rimende nummer ud af det. Nappion lagde salen ned med sin human beatbox, som simpelthen ikke missede ét beat, og så det på det nærmeste lød som om han sagde flere lyde på én gang. Og sangerinden Ayoe tog salen med storm med sin udtryksfulde stemme og optræden.

En stemme fra Outlandish

Waqas fra Outlandish fortalte om sin flertonede tinnitus og om at bruge in-ear-monitors. Og så fik vi et par fede sange fra ham, backet op af X-factorbandet med Kim Zorde,(guitar), Henrik Launbjerg (bas) og Jesper Thomsen trommer. Alle spillede med in-ears, så der var ret stille på selve scenen, men fuldt PA ud over salen.

Audiovox lavede afstøbninger på stedet.

Faglig information

Susanne Nemholt, audiologopæd og phd-studerende (tinnitus hos børn) gav i to korte indslag indsigt i hvordan hørelsen fungerer, hvad den kan tåle (og ikke tåle) og om hvordan man forholdt sig hvis skaden allerede var sket.

Til sidst samledes alle medvirkende på stole på scenen. Henrik Strube høstede spørgsmål fra salen, og musikerne og fagekspertisen kunne så besvare dem og salen få glæde af svarene.

Kampagnen og sponsorerne

Den lille kampagneturné begyndte søndag 3. nov. i Aarhus (Atlas) og fortsatte over Odense (Posten, 5. nov.) Alle arrangementer var vel besøgte, især den 6. nov. i Jazzhouse. Gæsterne kunne få taget aftryk til musikerpropper og in-ears hos Audiovox.

Det lydløse øvelokale blev til med hjælp fra sponsorerne.

Hovedsponsoren var høreteknologifirmaet GN Resound, som fra sin stand oplyste om de avancerede, højteknologisk apparater, hvor der i øvrigt er indbygget mulighed for tinnitus-aflastning. SHURE sponsorerede blandt andet med opstilling af et sofistikerede in-ear-system Shure PSM1000 samt alle mikrofoner på scenen.

SE FOTOS FRA PAS PÅ HØRELSEN: Gallerier fra København, Odense og Aarhus

4SOUND satte på hver af de tre events et sær Shure SE315-CL in-ear-hovedtelefone på højkant, mens Roland udloddede en Cube Lite Monitor.

Derudover havde Shure og Roland opstillet ”Det Lydløse Øvelokale,” hvor X-factorbandet og Ayoe gav et par numre, som publikum kunne lytte til over de ophængte hovedtelefoner. 

De heldige gæster kunne gå hjem med hørevenlige præmier under armen.

Grejredaktør, Nils Harbo, vil i det kommende januarnummer af MUSIKEREN komme rundt om Pas På Hørelsen fra en grejmæssig vinkel - både Shure set-uppet på scenen og Det Lydløse Øvelokale.

Også musikernes eget forsikringsselskab, DMF Forsikring, havde spyttet i sponsorkassen og var repræsenteret, så gæsterne fik mulighed for at få en snak med bl.a. direktør Søren Wrist om det han med et glimt i øjet kalder ”verdens bedste forsikringsselskab for musikere.”

Der planlægges nye kampagner i de kommende år i relation til musikeres største, arbejdsmiljømæssige problem: hørelsen. Det er derfor, at DMF insisterer på at gå i spidsen for at oplyse om gode lyttevaner.

SE FOTOS FRA PAS PÅ HØRELSEN: Gallerier fra København, Odense og Aarhus

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.