af Morten Fischer

DMF skruer nu op for den fortløbende musikersundhedskampagne Pas På Hørelsen. Et nyt stort samarbejde med en af verdens førende producenter af høreapparater, GN ReSound, skal i de kommende måneder bane vejen for nye Pas På Hørelsen-arrangementer rundt omkring i landet.

Glæd dig til en ny omgang Pas På Hørelsen på landets spillesteder med ny samarbejdspartner GN Resound. Her X Factor Trioen på Vega i 2012. (Foto: Morten Fischer)

PAS PÅ HØRELSEN 2013:

Tilmeld dig via disse links:

Pas På Hørelsen er DMF’s kampagne med fokus på musikeres hørelse. Med ekspertviden, koncerter og demonstration af hjælpemidler som in-ear-monitors, ørepropper og andet gear får musikere indsigt i, hvordan de beholder en sund hørelse gennem hele karrieren.  

HVOR GODT HØRER DU? Test din hørelse

Nyt samarbejde med stor producent af høreapparater

Med det nye samarbejde med GN Resound bliver der nu skruet op for blusset i DMF’s Pas På Hørelsen-kampagne, der forventes rundt på landets spillesteder i løbet af efteråret og vinteren, nu med nye spændende musikernavne øverst på plakaten. Hvem der skal med, bliver først offentliggjort i den kommende tid, så hold øje med med sitet og nyhedsmailen.

TILMELD NYHEDSMAIL: Få MUSIKERENS e-NYT ugentligt

FÅ OPDATERINGER: www.dmf.dk/pph

GN ReSound er en dansk virksomhed, som er en af verdens førende producenter af høreapparater.

HVOR GODT HØRER DU? Test din hørelse

“Med dette sponsorat ønsker vi at være med til at sætte fokus på hørelsen,” forklarer Managing Director Nordic hos GN ReSound, Carsten Buhl, om baggrunden for samarbejdet:

”For det første fordi, det er utroligt vigtigt at passe på hørelsen, mens man har den – for det andet fordi, det er vigtigt at fortælle om de løsninger, der findes på markedet i dag, hvis man har fået tinnitus eller nedsat hørelse.” Carsten Buhl, GN ReSound

 

Ikke som på Tante Møghes tid

Der er sket en stor udvikling inden for høreapparater de senere år, fortæller Carsten Buhl: “Utroligt avancerede løsninger – et høreapparat i dag, er jo ikke som på Tante Møghes tid, men snarere et avanceret lille headset, der ved hjælp af velkendte teknologier som 2,4 GHz, Bluetooth og Dolby Digital, giver brugerne nogle ekstra – og helt unikke fordele, som gør det nemmere at engagere sig og deltage aktivt i alle de hverdagsaktiviteter, som de fleste af os tager for givet.”

Det moderne menneske søger hjælp

”DMF er glade for, at GN ReSound vil involvere sig i høresagen," siger formand Anders Laursen, som her ses ved et tidligere Pas På Hørelsen-arrangement. (Foto: Morten Fischer)

”DMF er glade for, at GN ReSound vil involvere sig i høresagen og det at passe på sin hørelse, der jo netop er et område, som forbundet arbejder meget med - ikke mindst som en vigtig medspiller i åbningen af den nye Klinik for Musikersundhed i Odense i juni,” påpeger Anders Laursen, formand i DMF.

Henrik Strube, MUSIKERENs chefredaktør og forfatter til bøger om at passe på ørerne, supplerer:

”Høreapparatbrugere bliver yngre, bl.a. pga. brugen af mp3-afspillere, men heldigvis er det ikke længere så tabuiseret at benytte høreapparat. Det moderne menneske søger hjælp, og de nye høreapparater kan afhjælpe høretab i langt højere og bedre grad i dag end tidligere.” Henrik Strube, MUSIKEREN

 

DMF har tidligere været på turné på landets spillesteder med Pas På Hørelsen. Konceptet har sammen med hørecentret Audiovox været at demonstrere forskellige former for in-ear-monitors og høreværn for en primær målgruppe af musikere. Musikere fra X Factor-bandet har spillet og fortalt om deres erfaringer med at bruge in-ear og andre hjælpemidler.

Prøv hørevenligt grej

Ved de kommende arrangementer bliver der ligesom tidligere også mulighed for at prøve grej fra MUSIKERENs samarbejdspartnere.

Det er ofte et tilløbsstykke at prøve instrumenter fra "det lydløse øvelokale". (Foto: Morten Fischer)

Samarbejdspartnerne fremviser hørevenligt udstyr til det lydløse øvelokale, ligesom hørecentret Audiovox vil tilbyde ekstra rabatter og tage afstøbninger på stedet til in-ear-monitors og høreværn.

En lang række musikere og solister har derudover optrådt, ikke mindst ordekvilibristen Per Vers, der også har været medvært ved disse events. Men også audiologer, psykologer og MUSIKERENs egen ekspert på høreområdet, Henrik Strube, har stået for de mere videnskabelige indgange til emnet: at passe på hørelsen.

HVOR GODT HØRER DU? Test din hørelse

DMF har fokus på konservatoriestuderende

Senest fik landets konservatorier besøg af Pas På Hørelsen-touren i foråret med det formål, at musikerne allerede fra begyndelsen af deres karriere bliver opmærksomme på at passe på deres hørelse og forhåbentlig undgå tinnitus.

Læs mere om GN Resound
www.gnresound.dk

X Factor Trioen demonstrerer hørevenligt grej, som kun kan høres i hovedtelefoner. (Foto: Victor Mark Kruse)

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.