I denne uge løber P2s Kammermusikkonkurrence af stablen i Koncerthuset og i radioen.

Trio CPH, der består af Eskild Winding, klaver, Benedikte Thyssen, violin og Samira Dayyani, cello, er et af de ni ensembler som dyster om at vinde P2 Kammermusikkonkurrencen 2011.

Ni af Danmarks dygtigste unge ensembler kæmper om 1., 2. og 3. prisen på hhv. 100.000, 50.000 og 25.000 kr.. Ud over pengene giver P2's Kammermusikkonkurrence også mulighed for at bane vejen til et gennembrud på den danske og internationale kammermusikscene. Det erfarer de tidligere vindere som bl.a. er Trio Ondine, Trio con Brio og Den Danske Strygekvartet.

Årets kammermusikkonkurrence består af et af de stærkeste felter nogensinde. De ni ensembler er: Trio CPH, MYTHOS, Mazvila Winds, Trio Vitruvi, Ensemble Midtvests Klaverkvartet, Duo Andina, Trio Scandza, InDUO og Ensemble Midtvests Blæserkvintet.

Konkurrencen løber over fire dage fra torsdag d. 24. til og med søndag d. 27. februar. De første tre dage fra torsdag til lørdag er der gratis adgang i Studie 2 i DR Koncerthus. Til den store finalekoncert i Koncertsalen søndag d. 27. februar, med de sidste tre ensembler er der entre.

Juryen består af John Frandsen (juryformand), Bjørn Carl Nielsen, Julie Eskær, Peter Herresthal og Per Lundberg.

P2s Kammermusikkonkurrence finder sted hvert andet år og har eksisteret siden 1991.
se dr.dk/kammermusik.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.