af Nils Harbo

Endelig er ventetiden ovre. Spectrasonics’ berømte softwaresynth/sampler udkommer nu, med bl.a. nyt brugerinterface, nye synteseformer, stort lydbibliotek og mulighed for egen audioimport.

Den længe ventede nye version af software synth/sampleren er endelig klar

Der ligger mange års udvikling bag, når Spectrasonics 30. april lancerer version 2 af Omnisphere, synth/sampleren med den karakteristiske powerfulde lyd, som er elsket af både rockmusikere, hiphoppere og elektroniske musikere.

Blandt de mere berømte brugere tæller Daft Punk, Coldplay og Lady Ga Ga. Og ikke mindst frontmand i det svenske YouTube fænomen Dirty Loops, keyboardspilleren Jonah Nillson, hvis livesetup er et stort rig, hvor Omnisphere spiller en vigtig rolle.

 

Brug egen audio i synthesizeren

Spectrasonic, der er grundlagt af musikeren Eric Persing, lancerede sit første produkt for over 20 år siden, efter at Persing i mange år havde designet lyde for bl.a. Roland. Men det er første gang at Spectrasonics laver ”Version 2” af et instrument.

 

Der er over 10.000 lyde i Omnisphere 2 og man kan nu bruge sine egne audiofiler som kilde. Der er over 400 nye DSP Waveforms til Synth Oscillator og hver sample i Wavetable Synthesis er nu en såkaldt Morphing Wavetable.

Den nye kraftige Granular Synthesis algoritme laver heftig indgreb i lyden og der er kommet 8 nye Filter typer, nyt Power Filter og flere FM/Ringmodulationsmuligheder.

Det nye instrument er det første, der bygger på Spectrasonics nyudviklede Steam softwareengine.

 

Persings episke drøm

"Det er virkelig et episk projekt," siger Eric Persing,  der både er grundlægger og kreativ direktør for Spectrasonics. "Vi har arbejdet i mange, mange år på dette; samplet unikke lyde, eksperimenteret med synthese features og bygget på Steam, der er motoren i det hele."

"Det har været en meget spændende proces, der har involveret et stort team af softwareingeniører, lyddesignere, musikere og grafikere fra hele verden. Vi har været meget bevidste om at skabe et nyt brugerinterface, der var nemt, og alligevel ekstremt kraftfuld. Omnisphere er vores nye flagskibsynthesizer, og viser vejen til alle vores fremtidige virtuelle instrumenter. Vi er glade for at tilbyde et nyt produkt, der vil have et væld af udvidelsesmuligheder i fremtiden. "

Omnisphere 2 har mere end 3000 nye patches fra Spectrasonics Sound Design Team, nyt Omnisphere EDM bibliotek, nye eksklusive lyde fra Diego Stocco's Custom Built Instruments, nye kategorier indenfor Phrase-based Soundsources og hundredevis af nye Circuit Bent Soundsources, nye Psychoacoustic Soundsources m.m.

 

Så der er nok at tage fat på, når softwaren kan købes og downloades fra 30. april til en pris på under 2.800 kr.

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.