Tivoli introducerer til sommersæsonen en såkaldt musikuge, hvor hver ugedag er kendetegnet ved en musikgenre. ”Strukturen for den nye musikuge har til formål at give gæsterne et bedre overblik over havens voksende kulturudbud og træder i kraft fra 12. april,” skriver Tivoli i en pressemeddelelse, der kommer i kølvandet på drastiske nedskæringer i forhold til havens faste orkestre.

Tivolis nye musikkoncept satser på en genre for hver ugedag. Desværre sker det på bekostning af de ansatte musikere i havens faste orkestre.

”Den nye musikuge udspringer af et ønske om at kunne præsentere gæsterne for en større mangfoldighed af musik i en mere overskuelig form samtidig med, at der er linjer tilbage til Havens musikalske historie, herunder Tivoli første musikchef H.C. Lumbye. I 2012 bliver gæsterne præsenteret for mere end 300 koncerter fordelt på alle ugens dage,” skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

En genre til hver dag

Planen er at det udendørs musikprogram i 2012 dedikeres til en række genrer til hver af de syv ugedage. ”På den måde ved gæsterne præcis, hvad de kan forvente de enkelte dage. Det giver samtidig den fordel, at de forskellige typer af musik kan opleves hele sæsonen og ikke kun i udvalgte perioder,” oplyser Tivoli.

Tivoli: "Plads til flere musiktyper"

Stine Lolk, underdirektør, Kommunikation & Underholdning siger: ”Vi håber, at gæsterne tager godt imod den nye musikuge i Tivoli. Musikugen giver plads til flere musiktyper og orkestre, som ikke før har haft deres faste gang i Tivoli, hvilket har været blandt ambitionerne med den nye musikstruktur. Vi tager det bedste af det, vi har og udvikler det samt tilføjer nyt. Der vil fra 2012 være mere af det hele fra rock, jazz og folk til klassiske koncerter, der spænder fra Bach og Beethoven over Tivolis egen H.C. Lumbye til operasolister. Og så kan man fortsat opleve Pantomimeteatret, som får sit eget nye musikalske ensemble, Tivoli-Garden, Tivolis Symfoniorkester og meget mere.”

Store nedskæringer i Promenadeorkestret

Tivolis Promenadeorkester er som bekendt blevet skåret ned til en ugentlig spilledag, hvor DMF for nyligt skarpt kritiserede Tivolis musikansvarlige for at ydmyge musikerne ved dels at kritisere orkestrets kvalitet og samtidig varsle auditions for at genbesætte stillingerne. I den forbindelse sagde DMF’s formand Anders Laursen: ”Vi beder alle vore medlemmer afholde sig fra at deltage i auditions.”

Big Band-musikerne også ramt

DMF udtrykte ligeledes utilfredshed med, at  Tivolis Big Band ligesom Promenadeorkestret er blevet sat markant ned i tid. ”For blot to sæsoner siden havde musikerne i Tivolis Big Band og Tivolis Promenadeorkester status af fuldtidsansatte medarbejdere.  Sidste sæson blev begge orkestre sat ned på cirka halv tid, idet Tivoli ønskede at ændre musikprofil,” skrev DMF. Og i 2012 er der kun optræden en gang ugentlig.

Musikugens genrer

Tivolis nye plan er, at præsentere forskellige genrer på de forskellige ugedage, det betyder fx at mandagene bliver med koncerter inden for folk- og verdensmusik mens tirsdage bliver med Promenadeorkesteret alene og sammen med ”folkekære danske solister”. Onsdagene er dedikeret til DJ’s, der skal stå for stemningsskabende chillout, der skal blande klassisk og rytmisk musik.

Torsdage skal stå i trommeslagernes tegn, når fire af Danmarks bedste trommeslagere (Kresten Osgood, Mikkel Hess, Stefan Pasborg og Carsten Landors) inviterer musikere og”får frie hænder til at lege med rytmerne i Pavillonen med genrer som motown, funk, blues, jazz og latin.” Fredagene fortsætter med Fredagsrock og lørdagene byder på Tivolis Big Band med solister, der lægger op til dans. Søndagen er reserveret musik for børnene.

Kommentarer fra læserne

john sørensen, 01-03-2012 16:30
Gad vide, om dette vil falde i publikums smag. Jeg har læst, at det meste foregår på Plænen og lidt i Harmonipavillonen. Vil det sige, at Promenadepavillonen er nedlagt/nedrevet? Helt ærligt - hyggen forsvinder. Og så det, at der kun er en bestemt dag i ugen, hvor man kan opleve Promenadeorkestret! Jeg kan kun opfatte det, som om man smider en bestemt aldersgruppe på porten. Hvis de ikke kan komme om tirsdagen, så skidt med dem. Andre dage i ugen er Tivoli forbeholdt de unge. Ærlig talt - man køber da ikke et sæsonkort for at komme der kun en bestemt dag i ugen! Nå ja, så er der selvfølgelig de pæne blomster - men alligevel. Jeg tror, at Tivoli mister kunder på dette! Denne ensretning er efter min mening ikke et godt tegn. For hvad bliver det næste? - I øvrigt - Promenadeorkestrets størrelse passer til en ikke for stor musiktribune - men ikke til en artistscene under åben himmel! Ret beset er orkestret jo et underbemandet salonorkester! Og det bliver vel ikke udvidet i denne anledning?
John Sørensen

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.