af Birgitte Theresia Henriksen

Den sønderjyske folkemusikfestival fejrer 40 års jubilæum lige nu og ser samtidig fremad. En ny ledelse er klar til at tage over.

Carolina Chocolate Drops på Tønder Festival 2013

Tønder Festival har været i gang med en fornyelsesproces de senere år, og økonomisk mener festivalen at se lysere tider forude.

Ny administrativ leder

Den 31-årige Kirstine Uhrbrand, musiker og uddannet i Performance Design med speciale i musikfestivaler fra Roskilde Universitetscenter tiltræder som ny administrativ leder. Kirstine Uhrbrand er vokset op i Sønderho på Fanø og har derfor fået folkemusikken med sig hjemmefra. Hun har været medarrangør af Danish Music Awards Folk, Fanøbal på Christiania og Godtfolk Festival, sidder med i ROSAs Fagudvalg for Folkemusik og er medlem af bestyrelsen i foreningen Folk Danmark.

Ny musikchef

Maria Theessink, indehaver af MT Promotion og mangeårig pressechef for Tønder Festivalen, tiltræder som ny kunstnerisk leder og booker. Maria Theessink er 41 år og har været frivillig på festivalen, siden hun var 14 år. Hun er datter af musikeren Hans Theessink, velkendt af publikum i Tønder. Maria Theessink har mere end 20 års erfaring i musikbranchen blandt andet mange år på Aarhus Musikkontor (nu Skandinavian).

Farvel til en ildsjæl

Carsten Panduro, der har været med hele vejen og kan fejre sit 40 års jubilæum som kunstneriske leder og festivalleder i år, fratræder.

”Festivalen kan takke Carsten Panduro og hans samlever Anni Lehmann, to ildsjæle med hjerte for folkemusikken, for en uvurderlig indsats. Det er i høj grad Carsten Panduro, der har sikret festivalens høje kunstneriske niveau og store internationale anerkendelse,” siger Stig Bang-Mortensen, formand for Tønder Festival Fond.

LÆS OGSÅ: Folk Spot klar med upcoming-navne i Tønder

Blikket rettet fremad

De nye ansættelser i ledelsen er på plads, inden årets festival bliver skudt i gang.
”Det giver en god mulighed for at præsentere både hele festivalens organisation, publikum og presse for den fremtidige ledelse, mens vi står midt i årets vigtigste opgave, selve festivalen. Jeg ser frem til at få den nye ledelse i gang i løbet af efteråret med arbejdet frem mod Tønder Festival 2015,” siger Stig Bang-Mortensen.

LÆS MERE: www.tf.dk 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.