af Anine Fuglesang

Koda, Gramex og Dansk Erhverv har indgået en aftale om betaling ved brug af musik til firmafester. Aftalen gælder for alle private danske virksomheder med minimum 1.000 medarbejdere.

(Foto: Martin Dam Kristensen)

Ved firmafester med flere end 1.000 medarbejdere, skal der betales for den musik, der bliver spillet til festen. Det sikrer en ny aftale indgået mellem Koda, Gramex og Dansk Erhverv.

I 2016 fastslog Østre Landsret, at virksomhedsfester af en vis størrelse tæller som offentlige arrangementer. En sag, der blandt andre involverede medicinalfirmaet Novo Nordisk. Med den nye aftale, der netop er indgået, bliver det nemt og enkelt for danske virksomheder at administrere, hvordan komponister og sangskrivere skal betales, når deres musik bruges i denne sammenhæng.

Hos Dansk Erhverv glæder man sig over, at der nu er helt klare retningslinjer. Det fortæller salgschef hos Dansk Erhverv, Jesper Juul-Jensen:

Hos Dansk Erhverv arbejder vi for at gøre det enkelt at drive virksomhed i Danmark, og på området for firmafester har der hidtil ikke været klarhed for de danske virksomheder. Derfor er vi glade for at have indgået en aftale med Koda. Aftalen gør det nemt for virksomheder af en vis størrelse at få overblik på, hvordan de skal forholde sig, når de vil bruge musik til fester og arrangementer. Samtidig er det vigtigt, at vi har aftalt, at virksomheder med færre end 1.000 ansatte ikke risikerer at overtræde regler ved afholdelse af firmafester.

 

Glade for aftalen

Hos Koda har man gennem længere tid arbejdet for, at skaberne af musikken bliver betalt, når musikken bruges ved store firmafester. Derfor er glæden over den nye aftale stor.

Administrerende direktør hos Koda, Anders Lassen, fortæller:

Vi er meget tilfredse med, at vi sammen med Dansk Erhverv har indgået aftale, der er tilfredsstillende for alle involverede parter. Aftalen vil både sikre, at komponister og sangskrivere får en rimelig betaling for deres arbejde, når deres musik bliver brugt til firmafester, og samtidig gør den det enkelt for virksomheder at bruge musik til fester og arrangementer.

 

FAKTA OM AFTALEN

  • Prisen for at bruge musik til firmafester afhænger af, hvor mange ansatte den pågældende virksomhed har. Det har ingen betydning for musikaftalen, hvor mange firmafester og events, virksomheden afholder. Med andre ord kan virksomheder, der har indgået en musikaftale med Koda, bruge musik til alle firmafester og -arrangementer, de afholder i løbet af året.
  • Når virksomheden inviterer forretningsforbindelser eller kunder til deres fester eller arrangementer, skal alle virksomheder uanset størrelse have en musikaftale med Koda

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.