af Karen Bendix

40 kommuner og 40 foreninger og organisationer har tilmeldt sig Spil Dansk Konferencen, der i år foregår i København. Og du kan komme med.

Folkeklubben skal spille under Spil Dansk Konferencen i Københavns Rådhus. Og forsanger Kjartan Arngrim er med i en samtalesalon om, hvad der er særligt ved dansk musik.

Spil Dansk Konferencen sætter fokus på det danske musikliv fra både et musikpolitisk, et musisk og et erhvervsmæssigt perspektiv. Hvordan skal musikpolitikken i Danmark se ud – og hvad bliver ansvaret og rollefordelingen på kommunalt/lokalt plan? Det er et af de spørgsmål, der stilles til et bredt panel af kulturudvalgsformænd, musikere og musikbranche-formænd, en Kultur- & Fritidsborgmester, når Spil Dansk Konferencen åbner dørene til Københavns Rådhus d. 29. maj.

Musikpolitik i stat og kommune

Debatten er styret af Clement Kjersgaard og det kommer ikke til at gå stille af sig, når spørgsmål om Hvad kendetegner musikpolitikken, konkret, som et særligt område inden for kulturpolitikken? Hvordan påvirker de økonomiske rammer musikområdet i dag og i fremtiden? Og hvad er kommunernes fremtidige rolle - og statens? bliver diskuteret.

Udover debat vil der være en række samtalesaloner med bl.a. Carl Christian Ebbesen (kultur- og fritidsborgmester Københavns Kommune) og en anden med Folkeklubben forsanger Kjartan Arngrim, der også spiller en minikoncert i løbet af dagen.

Diversitet i musikbranchen

I forlængelse af den nyligt offentliggjorte rapport om køns(u)balancen i det danske rytmiske musikmiljø, som også DMF er med i, vil Dansk Lives kommunikation -og souschef, Maren Astrup, komme med indspark til, hvordan man kan skabe mere diversitet og mangfoldighed i musikken.

Frivillighed

Dansk Live holder også et oplæg om ny viden på frivillige, som er rygraden i dansk livemusik; specielt vækstlags- og nichekulturen, der ikke kan overleve uden. Spørgsmålet er her, hvordan man skaber grobund for bæredygtige frivillighedsmiljøer i vores lokale musikliv.

Musik og erhverv

Der kommer også et oplæg om Brobygning mellem kultur og erhverv i Kalundborg Kommune, hvor Musisk Skole Kalundborg fortæller om deres samarbejde om at få musik ud i det lokale erhvervsliv i samarbejde med Kalundborgegnens Erhvervsråd og Spil Dansk. 

Tilmelding, tid og sted:

  • Mandag den 29. maj, kl. 09:00 – 16.30.
  • Festsalen på København Kommunes Rådhus
  • Tilmeld dig og læs mere om Spil Dansk Konferencen og programmet her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.