af Karen Bendix

En ny biennale for samtidsmusik og samtidskunst sætter fokus på lydens farver.

NJORD Biennale er et vindue for samtidsmusik og kunst, hvor bl.a. musikere som cellisten Josefine Opsahl og accordeonisten Bjarke Mogensen spiller værker af danske og nordiske komponister. (pressefoto)

NJORD hedder en ny biennale for ny nordisk musik, kunst og kultur.

NJORD 2016 bygger på en kunstnerisk idé om at fokusere på mødet mellem musik og farver. Et tema, der lægger op til en sansemættet kulturbegivenhed, hvor klangfarverne i musikken og farveklangene i billedkunsten fylder Københavns historiske og moderne arkitektur.

Lydens farver

Med temaet Colour of Sound viser NJORD sammenhængen mellem musik og kunst, farver og klang, komposition og rytme i koncerter, udstillinger og gennem foredrag, seminarer og workshops. En række højt profilerede komponister, musikere og kunstnere præsenterer værker med fokus på klangfarver i musikken og farveklange i billedkunsten, og viser nordiske samarbejder omkring en række tværkunstneriske projekter.

Nordiske musikere, kunstnere og komponister

Den finske komponist Kaija Saariaho er årets festivalkomponist. Hendes musik bliver spillet af det finske ensemble AVANTI! Og den danske cellist Jakob Kullberg, der opfører et program med nye, nordiske værker. I KoncertKirken på Nørrebro i København spiller bl.a. Duo Harpverk, Hélène Navasse, Bjarke Mogensen og Josefine Opsahl. De spiller dels en dobbelt portrætkoncert af Kaija Saariaho og danske Niels Rosing-Schow.  

Seks verdenspremierer

Koncerterne byder bl.a. på flere uropførelser og bestillingsværker. Faktisk har NJORD Biennale bestilt hele tre nye værker af henholdsvis Kaija Saariaho, Hans Peter Stubbe Teglbjærg og Raija Malka. Derudover er der tre uropførelser af komponisterne Niels Rosing-Schow, Andras Spang Olsen og Ólafur Björn Ólafsson – i alt seks verdenspremierer på fire dage!

NJORD Biennale løber første gang af stablen den 28. januar – 1. februar 2016 i København. 

 

Læs alt om NJORD Biennalen 2016 her

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.