af Karen Bendix

En konference om musik som led i byudviklingen, skal sætte fokus på musik som udviklingsdynamo.

Musikstrategi kan blive en udviklingsdynamo i bypolitisk regi, der kan bygge bro på tværs af sociale, kulturelle og finansielle kredsløb, mener initiativtageren til konferencen Musik som byudvikling.

Hvordan kan man bruge musik som led i byudviklingen og kvartersløft i byområder? Det skal en konferencen Musik som Byudvikling se nærmere på d. 6. juni på Aalborg Universitet i København. 

Formålet med dagen er at samle viden og skabe inspiration, dialog og vidensopbygning mellem musikbranche, spillesteder, musikundervisning, byudviklingsbranche, arkitekter, kommuner og forskere som er interesseret i nye tendenser, samarbejdsformer og kredsløb mellem musikscene og byudvikling, for at begynde at tænke musikstrateg ind i en bypolitisk kontekst.

Music City

Både nationalt og internationalt arbejder lokalpolitikere og musikbranche sammen i de såkaldte Music Cities, hvor musikken bliver led i en bypolitisk strategi. Det viser sig ifølge Music City-rapporter, at byer som investerer målrettet i musik er blandt de mest fremgangsrige i forhold til udvikling af velfærd og vækst.

Roskilde Kommune er en af de kommuner, der tænker musik ind i alle led i strategien ”Alle Tiders Musikby” (Læs artiklen om Roskilde her: MUSIKEREN 2, 2017).

Musikby-netværk

Sydhavnen i København er en af de bydele, der er i rivende udvikling, og derfor ligger der en mulighed i at tænke en musikstrategi ind som udviklingsdynamo i bypolitisk regi, der kan bygge bro på tværs af sociale, kulturelle og finansielle kredsløb, fortæller arrangør Jan Lippert:”

Gennem oplæg, cases og åben debat præsenteres visioner, udfordringer og nye samarbejdsformer med musik som katalysator for byudvikling og udvikler af bykultur.Med konferencen ønsker vi bl.a. at kunne mobilisere et musikby-netværk, som kan sætte scene for musik som udviklingsdynamo bypolitisk, for musik gør byen bedre både for by og musikscene.”

 

Fakta om konferencen:

Musik som Byudvikling arrangeres af SV-Festival i samarbejde med AAU/CPH og SBi. 

På konferencen vil der være oplæg ved: 

 

 • Jesper Mardahl (Leder, Music City Aarhus)
 • Mette Mechlenborg (Forsker, SBi – By, bolig & ejendom)
 • Marianne Fruergaard (Projektchef, Musikmetropol)
 • Trine Bille (Professor, CBS) 
 • Kit Lindved Sværke (Kulturkonsulent, Roskilde Kommune) 
 • Steen Jørgensen (Direktør, Vega)
 • Sofie Plenge (Udviklingskonsulent, Kommunernes Landsforening)
 • Rasmus Christian Elling (assoc. professor, KUA)
 • Øystein Leonardsen (Kvartermanager, OMF Sydhavnen)
 • Frederik Birket-Smith (Leder, Strøm)
 • Susi Hyldgaard (Formand, DJBFA) 

Jesper Bay er dagens moderator. 

Konferencen er gratis! Tilmelding først-til-mølle via facebook her

Læs mere om det internationale arbejde på området:

 

 

 

 

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.