af Morten Fischer

Når bandet Michael Learns to Rock (MLTR) på søndag fejrer 25 års jubilæum på Smukfest i Skanderborg kommer mange af deres fans i Fjernøsten med på en kigger – på smartphone!

”Det er på en sikker og rettighedsbevidst måde,” siger MLTR's Kåre Wanscher om den nye danske app til bl.a. koncertstreaming.

De første 10.000 brugere får gratis adgang, meddeler Audux, det danske firma bag app’en SubCell, når de på den udsolgte Smukfest i Skanderborg for første gang streamer en koncert via deres app til hele verden.

MLTR skal trække fans til app'en

MLTR, som er kendt for deres store popularitet siden start 90’erne og en fortsat loyal fanbase i Fjernøsten, skal trække opmærksomhed og brugere til den nye app, når de fejrer 25 år som band ved koncerten på søndag den 11. august kl. 21:30.

Kåre Wanscher fra MLTR ser det som en ny og spændende måde at kommunikere med sine fans overalt i verden, siger han til P1 Morgen:

”Det er på en sikker og rettighedsbevidst måde,” glæder Wanscher sig over, for netop MLTR har pga. deres udbredelse i Fjernøsten oplevet piratkopiering i stor stil.

 

50/50-model

Forretningsmodellen med SubCell går ud på at kunstnerne selv kan bestemme prisen for brugerne på den enkelte transmission. Der er en minimumspris på ca. 10-12 kroner og af indtægten får kunstnerne 50 procent af indtægten - og foruden firmaet Audux, der har lavet app’en, går en mindre del til arrangøren og Koda.

Bandet bestemmer selv prisen

Ivan Pedersen, formand for brancheorganisationen for tekstforfattere og komponister DPA, er begejstret for den nye teknologi og siger til DR Nyheder:

”Jeg har været træt af, at man i online forbrug af musik ikke har kunnet sætte pris på sin egen vare. Den frihed tabte vi med internettet. Derfor synes jeg, det er helt fantastisk, at man nu kan distribuere sin vare i god kvalitet og til den anden ende af verden på en måde, hvor der er tænkt på alle i værdikæden.” Ivan Pedersen, DPA

 

Kommer man ikke blandt de første 10.000 er prisen 2 US$/12 DKK for at se koncerten, der streames direkte til smartphone-brugerne via app’en, der i sig selv er gratis at hente til Apple og Android (søg på Subcell).

Læs mere på MLTR.dk

Kommentarer fra læserne

Ingen kommentarer

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at kunne kommenter artiklen.